Steeds vaker kom ik prachtige metaforen tegen die met afvallen, gezondheid en mindset te maken hebben. Zo ook deze van Anita Johnston. Want hoe kun je nou in een keer jouw overlevingsmechanisme van eten uit verveling, verdriet, pijn loslaten als je het zo al jaren gedaan hebt. Dat is niet makkelijk.

Laat jij drijfhout los als dat je leven heeft gered?

Dus stel je eens voor dat je aan de oever van een kolkende rivier staat. Plotseling zakken de door water ondermijnde oevers weg. Je valt in het water en je wordt rondgeslingerd in de stroomversnellingen. Je pogingen om boen te blijven zijn gering en je dreigt te verdrinken. Gelukkig komt er net een groot stuk hout aandrijven dat je beetpakt en waar je je stevig aan vast klampt. Het blok hout houdt je hoofd boven water en redt je leven. Je blijft je vastklampen aan het blok hout en wordt met de stroom meegesleurd, tot je uiteindelijk op een plek komt waar het water kalm is. Daar zie je in de verte de oever van de rivier, en je probeert er naar toe te zwemmen. Maar dat kun je niet, omdat je je nog steeds met één arm aan het blok hout vastklampt, terwijl je met de andere zwembewegingen maakt. Hoe ironisch. Hetzelfde ding dat je leven redde, wordt nu een obstakel in de richting waar je heen wilt. Er staan mensen aan de oever, die je zien worstelen en die roepen: ‘laat dat blok hout los!’ Maar je kunt dat niet, omdat je niet vertrouwt op je eigen kracht om tot aan de oever te komen.
En nu laat je dus heel langzaam en voorzichtig het blok los en oefen je je in het drijven. Als je dreigt te zinken, pak het blok dan weer beet. Vervolgens laat je het blok los en oefen je in watertrappelen, en als je moe wordt, hou je dan weer een keer vast. Probeer na een poosje om het blok heen te zwemmen. Eerst één keer, dan twee, dan tien, twintig, honderd keer, tot je de kracht hebt en het zelfvertrouwen hebt gekregen die je nodig hebt om naar de oever te zwemmen. Pas dan laat je het blok veilig los.

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal

Wil jij weten welke preventieve maatregelen wij nemen bij Natuurlijk bij Kaat zodat jij veilig bij ons terecht kan, kijk dan hier.

Wist jij trouwens dat wij je ook online live kunnen helpen?

Nee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?