Met grote regelmaat volg ik bij- en nascholingen om te verdiepen, te verbeteren en mezelf en mijn bedrijf te blijven ontwikkelen. Eind oktober had ik de nascholing over voeding en psyche

Binge Eating Disorder

Er is ondertussen zo veel bekend dat overgewicht (door te veel te eten) niet als oorzaak heeft het vele eten. Maar dat daar iets heel anders aan vooraf gaat. In ons brein gebeurd zo ontzettend veel waardoor het ook lastig is om oude gewoontes te veranderen. Ik betrap mijzelf er ook nog weleens op hoor. Dat ik terug val in dingen die ik eigenlijk liever niet meer doe. En dan ineens heb ik toch meer noten op dan ik wilde. Of pak ik toch dat taartje, terwijl dat niet eens het allerlekkerste taartje is. Of eet ik weer vanalles door elkaar, net als toen ik in de ban van mijn eetbuien was.

Nooit meer diëten

Voor deze nascholing werd dit boekje aangeraden om te lezen. Jee, en wat een geweldig boek is dit. Fijn geschreven. Duidelijk verwoord wat er gebeurd en waarom het zo moeilijk is om van een eetstoornis af te komen. Alleen al omdat de hulpverlening niet doet wat ze zouden moeten doen. Voor mij een stuk bevestiging dat ik, samen met mijn klanten, de oorzaak aanpak. Dat met diëten werken ook echt niet werkt als je een eetstoornis hebt. Heb je zelf een eetstoornis, of iemand in je naaste omgeving. Geef jezelf alsjeblieft dit boekje cadeau en een coach die jou hiermee verder kan helpen.

Samenvatting

Te veel eten, te weinig eten, voortdurend met eten of nieuwe diëten bezig zijn: het overkomt steeds meer mensen. Van die paar hardnekkige kilo’s die maar niet weg willen, tot ernstige en soms zelfs levensbedreigende problemen als anorexia en obesitas – eten heeft ons bijna allemaal in de ban.
Ingeborg Bosch laat je zien waar deze patronen vandaan komen én legt uit waarom het jouw schuld niet is. Maar nog beter: stap voor stap neemt ze je mee op weg naar een echte en blijvende oplossing. Zodat eten weer iets wordt om van te genieten, maar dan onder jouw voorwaarden.
Drs. Ingeborg Bosch, psycholoog en auteur van vijf bestsellers, ontwikkelde de uiterst succesvolle therapie Past Reality Integration (PRI). PRI geeft ons de sleutel om onder andere eetproblemen zelf op te lossen. En uiteindelijk is het ook nog eens verrassend eenvoudig: iedereen kan het leren!

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal

Wil jij weten welke preventieve maatregelen wij nemen bij Natuurlijk bij Kaat zodat jij veilig bij ons terecht kan, kijk dan hier.

Wist jij trouwens dat wij je ook online live kunnen helpen?

Nee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?