Jaren lang heb ik geworsteld met de eetstoornis BED. Binge Eating Disorder. Eten tot je tot de nok toe vol zit. Wat? Maakt geen reet uit. Een knorr wereldgerecht -toen gelukkig nog voor 2 á 3 personen- at ik in mijn eentje op. Brood, gewoon uit de vriezer, nog bevroren zonder beleg. Geen enkel probleem hoor. Eten uit emotie? Ja hoor. Blij, eenzaam, verdrietig, euforisch. Bij spanning maar ook als ik opgelucht was. Iedere emotie was een reden om te eten. Uit gewoonte? Ja ook. Overdag was ik vaak aan het lijnen. Een shake-dieet is mij niet vreemd, hiermee kon ik nog een beetje op gewicht blijven. Ook al was ik toen 20 kilo zwaarder dan nu, ik wist wel hoe ik stabiel kon blijven. No problem!

Eerste Hulp Bij Eetbuien

Dus ja, ik at ook omdat ik tekorten aan voedingsstoffen had, die shakes, daar zit natuurlijk niet alles in wat we nodig hebben en is al helemaal niet puur, zoals de natuur het bedoeld heeft. Wat mij destijds heeft geholpen, naast de gesprekken die ik had met een diëtist gespecialiseerd in eetstoornissen én de zelfhulpboeken van Meijke (waar ik nu een heerlijke samenwerking mee heb) is het boek: Eerste Hulp Bij Eetbuien. Het maakt niet uit waar je het boek op open slaat. De tip die je op die pagina krijgt past op dat moment bij jou. “door kwetsbaar te durven zijn ervaar ik juist kracht” is zo’n mooie. Want wat doe je als je eet? Je voelt niet! Eten is makkelijker dan voelen! Ga voelen, er gebeurt niet als je even voelt. Je gaat er niet dood aan hoor. Zit, voel en sla dit geweldige boek open!

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?