Tijdens mijn voorjaarsvakantie in Zuid Limburg besef ik mij dat ik eens een week tijd voor mezelf wil. Na alle stress die toch wel komt kijken bij het verkopen van een huis, een verhuizing en het opnieuw invullen van je leven merk ik dat ik moe ben. Ik wil energie, even ontgiften om alle voeding weer goed op te kunnen nemen. Darmen en hormonen weer in balans!

De weegschaal geeft na deze periode ook wat meer aan, terwijl ik toch gezond eet in de basis. Stress, make-up, huidverzorging etc brengen je lijf natuurlijk ook geen goeds. Ook al leef je gezond (80/20 bij mij), ook dan krijg je een hoop vrije radicalen in je lijf. En nu lijkt mijn lijf lijkt te stagneren. Dus besluit ik mij in te schrijven voor een detox-week bij Astrid. Tijdens de opleiding trainer hormoonfactor heb ik van haar een paar dagen les gehad over de darmen. Als darmtherapeute kan zij hier geweldig over vertellen en heeft zij mij enorm vele geleerd over hoe belangrijk de darmen zijn en hoe hier goed voor te zorgen. Iets waar ik met mijn klanten erg veel mee bezig ben en daardoor ook goede resultaten zie.

Hormonale disbalans

Voor mij dus geen twijfel over waar ik deze week zou gaan doen alleen, wanneer. Oktober kwam voor mij het beste uit. Dus deze week geblokt in mijn agenda en na een telefoontje met Astrid heb ik mij direct aangemeld. Ongeveer een maand voor de detoxweek ontvang ik een dikke envelop met een flinke vragenlijst. Vragen die ik zelf gebruik tijdens de powersessies bij mijn klanten, om erachter te komen welke hormonale disbalansen er zijn. Maar ook vragen die dieper gaan. Nadat ik deze vragen op een zonnig terras heb ingevuld, en ook bij mij zelf zie wat er uit balans is, stuur ik ze beantwoord retour.

Voorbereiding op het ontgiften

Anderhalve week voor de detoxweek ontvang ik een doos met weer persoonlijke post van Astrid. De lijst met wat ik mee mag nemen naar Aalten (we verblijven op een prachtige locatie). En een brief met wanneer en hoe ik moet beginnen met afbouwen. Je kunt natuurlijk niet van de een op andere dag 5 dagen niets eten en alleen wat kleine sapjes drinken. In de doos zitten behoorlijk wat potjes. Vitamines, mineralen, allemaal om ervoor te zorgen dat je de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt en zonder honger de week ‘doorkomt’.

Detox-soep

Er staat een recept op voor een detox-soep. Hij klinkt lekker, deze groentesoep en ik besluit deze alvast te gaan maken, zodat ik de aankomende week al een keer een lunch of avondmaaltijd kan vervangen door deze soep. Er staan behoorlijk wat lunches en dinertjes in de agenda en hoe minder rotzooi ik in mijn lijf heb, hoe makkelijker de detox voor mij aan zal voelen.

Afbouwen

De woensdag voor de detox-week begin ik officieel met afbouwen en neem ik ook de supplementen die in de doos zitten. De ochtenden beginnen met Innerlife, een poeder wat ik oplos in warm water (mag ook in sap oid) wat ik even laat staan zodat ik het op kan eten. Het glas water met citroen wat geadviseerd wordt neem ik al jaren dus daar heb ik totaal geen moeite mee. En als ontbijtje mag ik de komende 3 dagen lekker havermout met fruit en kaneel. Dat is gewoon heerlijk. Wat supplementen erbij (normaal neem ik ook visolie en vitaminen) en mijn ontbijt is compleet. Tussendoor lekker fruit en water natuurlijk en als lunch mag ik een salade, 3 rijstwafels belegd met mager beleg of een smoothie. Ik kies de meeste dagen voor een salade. Vlees mag niet meer, maar zalm en tonijn bijvoorbeeld wel. Ook heb ik er een keer hüttenkäse door de salade heen gedaan. Eigenlijk de salades die ik normaal ook vaak als lunch neem. Ik mag ook weer een tussendoortje (moet ik een beetje aan wennen, normaal eet ik eigenlijk 3 x per dag, heel soms een tussendoortje maar vaak heb ik dat niet nodig) deze neem ik maar, omdat ik goed wil afbouwen zodat ik het niet zo zwaar krijg tijdens de detox.

Als diner mag ik alle vijf afbouwdagen de soep. De eerste dagen heb ik de soep als voorgerecht en mag er daarna groente met quinoa, rijst of zoete aardappel gegeten worden. Op de laatste twee afbouwdagen mag er ook geen vis meer gegeten worden. Is het voornamelijk fruit, groenten, noten en zaden. De laatste dag alleen twee koppen soep als maaltijd (deze heb ik vrij dik gemaakt zodat ik lekker wat te kauwen heb). Ik merkte ook dat soep voldoende was, ik heb niet eens meer de moeite genomen om groenten klaar te maken.

Digitale detox

Een paar maanden geleden heb ik ook besloten er een digitale detox bij te doen. Geen social media, whatsapp etc. Vijf dagen off-line. Hoe dichter dat bij komt, hoe ingewikkelder het mij lijkt worden. Heel fijn ook als zondagavond een van mijn vriendinnen mij nog belt om mij succes te wensen met vijf dagen offline (normaal appen we ook niet dagelijks). Zo lief, maar doet mij ook beseffen dat dat best moeilijk kan worden.

Maandag

Dus, maandagochtend word ik gewoon nog thuis wakker. Zal ik mijn appjes kijken of niet? Ik zet in ieder geval alle meldingen uit. Facebook en insta heb ik nooit aan staan maar messenger en whatapp wel. Dus die gaan uit. Op de fruitschaal zie ik dat er geen citroen meer ligt. En dat halve citroentje in mijn water wil ik wel nemen. Het is nog geen 8 uur dus ik moet nog een wachten tot ik naar de Albert Heijn kan. Ondertussen maak ik alvast een lekkere smoothie van banaan, ananas en spinazie en neem mijn supplementen. De helft van de smoothie (ik had 800 ml) doe ik in een shake-beker, deze ben ik voornemens onderweg naar Aalten op te drinken, of ergens in de loop van de ochtend. Bij de AH aangekomen is het citroenenvak helemaal leeg. Geen gewone meer en geen biologische…. Ik besluit maar een flesje biologisch citroensap te kopen, sowieso wel makkelijk om in huis te hebben.

Thuis doe ik wat citroensap in mijn -inmiddels wat afgekoelde- hete water en drink deze met een RVS-rietje op. Daarna ga ik met mijn heerlijke smoothie in de woonkamer zitten en geniet ik van dit heerlijke moment wat ik nog thuis heb. Hoe zal aankomende week zijn? Wie ga ik ontmoeten? Hoe zijn die andere 5 vrouwen? Hoeveel last krijg ik van de detox of valt het allemaal wel mee?

Rustig zoek ik al mijn spullen bij elkaar en voordat ik de auto instap om eerst langs een vriendin in Zevenaar te gaan (nu kom ik er een keer langs) merk ik dat ik al honger heb. Ik besluit de rest van de smoothie toch nu maar vast op te drinken zodat ik wel fit achter het stuur zit.

Appel

In zevenaar heb ik heerlijk bijgekletst en, misschien omdat ik weet dat het nog mag, maar heb ik toch weer wat trek. Ik voel mijn maag een beetje samentrekken en vraag of ze een appel heeft voor me. Astrid heeft vorige week aan de telefoon nl verteld dat ik in de ochtend van dag 1 nog wel een appeltje mag nemen. Nou wat heb ik van die appel genoten. Voorlopig het laatste wat ik ‘eet’ hierna zullen het tot en met vrijdag alleen maar sapjes zijn.

Warme ontvangst

Om iets voor een uur ben ik in Aalten gearriveerd. Wat een prachtig huis. Ik arriveer tegelijk met een van de andere vrouwen. We stellen ons aan elkaar voor en Astrid en Sarah komen al direct onze kant op. Ik word door Sarah, de yoga-juf geholpen met mijn bagage nadat Astrid mij heeft welkom geheten en de kamer heeft laten zien. Nadat ik geïnstalleerd ben ga ik naar de woonkeuken waar iedereen langzaam binnendruppelt. Er wordt al druk gepraat en we hebben honger… Maar ja, we wachten natuurlijk wel even tot de laatste er ook is. Rond half 2 krijgen we ons eerste sapje: Witlof, met galiameloen en wat jus d’orange. Bij ieder sapje zitten natuurlijk ook weer supplementen. Erg lekker is dit sapje. De hoeveelheid is wel wennen. Gewoon een glaasje met 200-250 ml sap, hooguit. Als ik thuis een groente-fruit-smoothie maak is deze zeker 750 ml. Maar goed, ik heb hiervoor gekozen dus zullen we het maar doen he. Na een rondleiding in en om de locatie (zwembad buiten-sauna-scrub-schommel-trampoline-massage-darmspoelingsruimte -yogastudio) gaan we een wandeling maken van 40 minuten ongeveer. We kletsen wat en voor we het weten zijn we terug en staat ons tussendoor-sapje alweer klaar. Komkommer met aardbei. Lekker fris na zo’n wandeling waar we het toch wat warm van hebben gekregen.

Massage

Na de yoga van Sarah wil ik eigenlijk de sauna in maar Jacqueline wees mij er op dat ik ook al mijn extra massage kon nemen. Dat wil ik nu eigenlijk wel, dus ik kruip haar massage tafel op om te genieten van een massage. Nou ja, genieten. … Ze vraagt mij wat ik wil bereiken met de massage. Ik wil deze week loslaten. Ik merk steeds meer aan mijn lijf dat ik aan het vasthouden ben. Wat? Letterlijk zie ik dat mijn lijf verandert en niet zoals ik wil. Of ik  nou weken op rantsoen ben (bij wijze van spreken) of zooi eet. Er gebeurt niet veel, daarnaast wil mijn blessure in mijn bil na drie, misschien ondertussen al wel vier jaar nog steeds niet weg. Wat ik ook doe. Ik denk dat dat met loslaten te maken heeft. Jacqueline luistert, vraagt wat dingen en begint te masseren. Er komt wat los, er komen tranen. Niet van de pijn (dat doet ze mij ook een beetje) maar van wat er gebeurt met mijn gevoel en mijn lijf. Er wordt iets geraakt wat ik niet kan benoemen. De tijd gaat vlug voorbij en voordat ik het weet is de massage voorbij en ben ik moe, op en leeg. Ik wil naar bed. Oh nee,  ik mag eerst nog een soepje. Om half 8 is de laatste ‘maaltijd’. De eerste avond staat er een heerlijke wortel-pompoen-soep op het programma. Lekker iets warms. Het programma voor dinsdag wordt bekend gemaakt. Half 9 yoga, half 10 sapje, half 1 sapje, half 4 sapje, 4 uur heb ik mijn darmspoeling, half 8 soep.

HELP, geen WIFI

Ik duik daarna lekker in bad en lig om 9 uur in bed. Ik wil even netflixen maar besef dat dat ook internet is… Wat te doen? Ik loop even de keuken in en vraag wat Astrid en Jacqueline ervan vinden, ja dat is anders dan social media zegt de een en de ander zegt: pak lekker een boek. Je snapt natuurlijk wel naar wie ik heb geluisterd, nog geen 5 minuten later kom ik er achter dat het internet hier zo slecht is, 4g geeft geen ontvangst en de wifi wil ook niet. Dus ik denk toch maar te gaan slapen als een roos, maar helaas. Ik heb amper geslapen. Veel wakker, veel plassen en muggen…

Ik begin de dinsdag mijn ochtendwandeling en neem erna citroenwater. Ik besluit dan niet met de groep yoga te gaan maar mijn eigen ashtanga practise. Deze gaat verrassend goed, ik heb nog best wel wat energie. Na de yoga hebben we om half 10 een sapje van watermeloen, druif en bes. Terwijl de andere dames hun massage ontvangen of al een darmspoeling geniet ik van de sauna en het boek wat ik heb meegenomen, dit keer een boek van Nicci French en geen werk-gerelateerde literatuur. Voordat ik het in de gaten heb is het alweer half 1 en mogen we aan tafel voor een smoothie van spinazie, avocado, braam en bes. Heerlijk hoe je daar dan al lepelend, (schrik niet: van een theelepeltje) van kunt genieten. Dan besef je ook weer dat we eigenlijk met zijn allen misschien wel veel meer eten hier in nederland dan we nodig hebben. ’s Middags duik ik lekker met een kruik op de bank om verder te verdwijnen in mijn boek. Voor het half-4-tussendoortje neem ik bitterzout. Dit is om de darmen alvast in werking te zetten zodat de hoge darmreiniging beter zal gaan, er meer loskomt. Nou dat heb ik geweten. Na een sapje van tomaat, venkel en witte druif mag ik met Astrid mee naar de darmspoeling.

Darmspoeling

Ik mag op een soort van massagetafel op mijn linkerzij gaan liggen met ontbloot onderlijf. Er ligt een verwarmde deken op, dus ik lig voor-zover-dit-op-zo’n-moment-mogelijk-is comfortabel. Ze legt uit hoe het werkt met de twee slangen, de een zorgt ervoor dat er water in komt en via de andere komt de ontlasting er uit. Ze trekt haar handschoenen aan, doet wat vaseline o.i.d. op de canule en brengt deze in. De slang wordt gekoppeld en ik mag op mijn rug draaien. Zo kan ik meekijken wat voor rotzooi er allemaal uitkomt. Totaal duurt het spoelen ongeveer 3 kwartier en ik zal jullie niet vermoeien met wat er uit kwam maar er zat heel wat vast wat al vrij oud was. Ik kon nu wel snappen waarom ik zo’n vol gevoel heb gehad de afgelopen tijd. De massage die Astrid geeft tijdens de spoeling helpt nog eens een handje om nog meer rotzooi mijn lijf uit te krijgen. Het lijkt niet op te houden. Maar na een klein uurtje stap ik toch de ruimte uit om uit te rusten op de comfortabele bank in het landhuis waar ik mij met een boek op de bank nestel.

’s Avonds hebben we nog een soep van broccoli en knoflook en ik ga weer op tijd naar bed. Ik merk ook op dat ik deze dag mijn tanden maar blijf poetsen. De smaak in mijn mond is echt niet lekker. Na met wat muggen gevochten te hebben ben ik uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Ik mag de volgende ochtend een testje doen of ik voldoende maagzuur heb (baking sodad met water) dit moet op nuchtere maag, er gebeurt niets, wat betekent dat? Voor nu nog niets, aankomende week nog een keer testen als ik gewoon gegeten heb.

Slaap-yoga

Ik ga weer lekker wandelen en merk dat ik het zwaarder heb dan gisteren. Ik heb geen telefoonnummer bij mij voor als er iets is. Ik besluit echt rustig te lopen, en daar is natuurlijk ook de tijd voor. Er  moet niets vandaag. Ja, weer een lekkere massage maar verder niet. Als ik om kwart over 8 terug ben neem ik weer een lekker citroensapje en liggen de matjes al klaar voor yoga-nidra. Slaap yoga. Bij de open haard gaan we comfortabel liggen en praat Sarah ons hier doorheen. Wat mij betreft ging dit iets te snel waardoor ik mijn ontspanning -die bij mij toch al lastig is- niet goed kan pakken.

Als we klaar zijn staat er een sapje, in een prachtig wijnglas, klaar met wortel, ananas, appel, citroen en limoen. Jee wat is het veel. Ik moet er niet aan denken dit hele sapje op te drinken. Dat past niet. Echt veel te veel voor mij. Ik merk weer op dat ik niet echt fit ben en neem maar de helft van het sapje. Astrid maakt een Sole voor mij (zoutwater) om wat aan te sterken. Samen met het sapje laat ik deze staan tot na de massage.

Genieten van de massage zat er niet in. Ik kwam hier om los te laten, nou dat heb ik geweten. Jacqueline is hier mooi op in gegaan met haar massagetechnieken en raakte mij. Er is heel wat emotie losgekomen. Op dat moment niet fijn, maar achteraf des te meer!

Contact met het onderbewuste

Lekker de sauna in geweest, in bad gelegen. Gelezen én gependeld. Contact maken met het onderbewuste, wat alles al wel weet. Je kent het wel, dat gevoel. Je weet het eigenlijk wel maar je brein en je ego praten je er vanaf. Een van de vrouwen had wat lichamelijke problemen en daar mocht ik op pendelen. Ik mag dan zo dankbaar zijn dat ik haar daarmee mag helpen. Mirna, met wie ik direct een fijne klik had, was meer dan geïnteresseerd en ik heb haar kennis laten maken met het pendelen zelf. Zo blij als een kind troffen wij haar aan op de bank nadat we met zijn allen waren wezen wandelen en zij niet mee was gegaan. Ook met mij is zij aan de slag gegaan en ze heeft mij bijzonder fijne inzichten gegeven (tja, niet dat die meteen heel leuk waren, maar wel nodig).

Sapjes van deze dag: spitskool (geblancheerd) met peer, paksoi met komkommer, appel en cantaloupe en de soep van de avond was broccolli
Offline ging vandaag al een stuk makkelijker, het went.

DE laatste 2 nachten slaap ik gelukkig wat beter, niet de 8 uur die ik  nodig heb, maar een uurtje of 5-6 lukken nu gelukkig wel.

Donderdag en vrijdag geniet ik weer van mijn ochtendwandeling rond half 8 terwijl  de rest van het huis nog slaapt. Zij genieten in de ochtend van yoga óf vrijdag een stilte-wandeling. Astrid heeft maandag gezegd dat we A-sociaal mogen zijn. Niet mee hoeven als we niet willen. Gewoon mogen doen waar wij ons die dagen goed bij voelen. Heerlijk dat ik mij daar ook niet schuldig over hoef te voelen. Omdat ik donderdag echt niet lekker was; moe futloos, vol gevoel en iedereen mij vrijdag na mijn wandeling pas zag kwamen er 6 dames op mij af, hoe voel je je? Voel je je al beter… WOW, wat een drukte. Die kan ik op dat moment maar moeilijk hendelen.

De sapjes donderdag: zuurkool met kiwi, appel en erwten (verrassend lekker), rode biet met kokos (dit was weer veel te veel voor mij, en niet mijn smaak), en ’s avonds hadden we bloemkoolsoep.

Bloemkool veranderen in asperges

Nu was ik die dag al niet zo lekker en tijdens de darmspoeling van donderdag is er letterlijk en figuurlijk weer veel losgekomen. Daarbij is bloemkool echt niet mijn favoriete groenten. Zoals ik mijn klanten kan programmeren iets weer lekker te gaan vinden heb ik dat bij de bloemkoolsoep zelf gedaan. Voor mij was het aspergesoep en uiteindelijk (ik had echt een mega vol gevoel) heb ik een hele kop op. Daarna ben ik op de bank gaan liggen, even niets. Omdat ik zo’n vol gevoel had heeft Astrid mij nog was sole gegeven en daarna mocht ik nog een echt lekker sapje, de appel/erwt die echt lekker was. Ik trok een beetje bij 😉

Vrijdagochtend na het wandelen had Astrid heel lief een extra sapje voor mij neergezet voor na mijn wandeling, maar ik moest er niet aan denken. Om half 10 kregen we een ‘kliekjes-sapje’ wat lekker smaakte naar grape-fruit. We mochten onze spullen in gaan pakken zodat we om half 11 op de foto konden met de groep en om 11 uur bij Astrid in haar praktijk zouden zijn voor de out-take.

De eerste maaltijd

Jee, en dan rijd je na 5 dagen in de middle-of-nowhere te zijn geweest weer in je auto. Dit was zo onwennig. Allemaal mensen (werkelijk in die 5 dagen heb ik met het wandelen hooguit 5 mensen gezien. En buiten onze groep niemand anders gesproken) auto’s, drukte, zelfs het schakelen van de auto was onwennig. Na een kwartiertje rijden kwamen we bij Astrid in de praktijk en oh wat rook het daar heerlijk! Warme appeltjes met kaneel en havermout, salade, tomatensoep… Wat een feestmaal stond daar klaar voor ons! Na een paar happen van de soep voelde ik mij al snel opknappen. Wat lekker en wat een ervaring.

Je komt er zo achter wat niet eten met je doet. Hoe dicht je bij je zelf komt, de inzichten, de connectie (uiteraard als je er voor open staat)  En ook hoe belangrijk eten dat weer is. Je hebt toch echt wel energie nodig. Rond 1 uur mogen we, na even alleen met astrid gesproken te hebben, naar huis. Poeh, maar daar ben ik nog niet aan toe. Eerst even hier rustig wennen aan mensen om mij heen, geluiden, drukte voordat ik de weg opga en mijn prachtige stadje Grave weer inrijd. Samen met Mirna drink ik nog een kop thee in een leuke zaak in Winterswijk voordat ik om 3 uur naar huis ga.

En dan verder

Vanaf nu dan is het rustig opbouwen met eten. Je darmen zijn nu schoon, zullen alle voedingsstoffen beter kunnen opnemen. De eerste dagen vooral veel groenten natuurlijk. Vrijdag en zaterdagavond heb ik de detox-soep nog gegeten die we de week vooraf ook al hadden gegeten. Als ontbijtje fruit (met noten). Nog even geen brood, melkproducten en alcohol uiteraard. De supplementen afbouwen én online weer opbouwen.

Nou, dat laatste gaat heel snel! Wat een lieve berichtjes heb ik ontvangen van iedereen. Ik ben erachter gekomen dat hoe minder je zelf stuurt, hoe minder je krijgt (logisch, maar wel even lekker om te weten). Dat een beller sneller is wisten we natuurlijk al. Dringende zaken die er waren, ja die mensen hebben gewoon gebeld.

Blijkbaar had ik de meldingen van facebookmessenger nog niet goed uitstaan. Op dinsdag kreeg ik een zakelijk bericht binnen (achteraf maar goed dat deze niet goed uitstond) waar ik dus op reageerde. En dat zien mensen dus dat je online bent, dat werd natuurlijk gezien, geeft niet. Het was mijn ontzettend geslaagde offline-experiment

Ik ben on- en offline fantastisch gedetoxed! Ik ben blij.

Ondertussen is het zondag. En merk ik dat ik weer lekker veel energie begin te krijgen. Twee nachten goed slapen doet natuurlijk ook wonderen en vast voedsel? Ja duh, natuurlijk heb je dat nodig, dat merkte ik vrijdagochtend wel. Vasten is goed! Check Dokters van morgen, maar geen weken achter elkaar. Een dag, of een dagdeel, een paar dagen sappen onder begeleiding met de juiste supplementen!

Ik zeg DOEN!

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:17+02:00
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf,
het anders en op een gezonde manier denken over voeding.
Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:57+02:00
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf, het anders en op een gezonde manier denken over voeding. Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:32+02:00
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:20+02:00
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren!
Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:48+02:00
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren! Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen,
omdat ik altijd strenge diëten ben gewend.
Het kan dus toch :)
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:42+02:00
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen, omdat ik altijd strenge diëten ben gewend. Het kan dus toch :)
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:19:49+02:00
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:54+02:00
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad.
Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:25+02:00
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad. Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:39+02:00
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen.
Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug.
Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:06+02:00
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen. Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug. Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
5
11
Natuurlijk! Bij Kaat
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?