Hoe vaak ik het niet hoor van cliënten; ik wilde je al zo lang bellen maar het kwam er maar niet van.
Dat ene wijntje kan nog wel, morgen begin ik. Maandag ga ik echt aan de slag. Het weekend heb ik wel de tijd om te gaan sporten.
Snoozen is ook zo’n heerlijke uitsteller. Je weet dat je er meer moe van wordt en toch… toch snooze je nog een keer.
In dit blog geef ik je 3 gouden tips die bij mij werken en jou zeker ook (als je niet gaat uitstellen om ze toe te gaan passen)
Want; wat als jij nu al gaat doen waar je eigenlijk morgen, maandag, volgende week, na de vakantie of volgend jaar mee wilt gaan beginnen?
Je hebt alleen het NU

Drie tips tegen uitstelgedrag

JA want ik ben ondertussen een expert in het uitstellen van dingen. Maar…. Ook in het stoppen met uitstellen en starten met doen! Afgelopen maanden heb ik namelijk een training gevolgd tegen uitstelgedrag. Hoe tof is dat; het bestaat gewoon. Dus ik fanatiek aan de slag met DOEN in plaats van uitstellen. Want als ik iedere dag alles maar uitstel, komt er van niets iets terecht. Mijn lijf niet, mijn bedrijf niet, mijn cliënten niet.

  1. Dus wat is NU het eerste wat jij kunt doen. Jij bepaalt nu namelijk hoe jouw toekomst er uit ziet. Dat doe je niet pas morgen of maandag. Nee, dat beslis je nu. Langs de mac-drive gaan óf toch even bij de supermarkt om de hoek voor wokgroenten en een stukje kipfilet? Hoe lang stel jij je gezonde lichaam nog uit?
  2. Maak een PLAN. Zet eerste een doel neer. Wat wil je bereikt hebben over 12 weken? Nee, niet over een jaar, dat is echt te ver vooruit. Heb je een jaardoel? Maak daar dan kwartalen van! Heb je je kwartaaldoel neergezet, welke stappen mag jij dan nu wekelijks, dagelijks zetten om dat doe te gaan bereiken. En zet deze stap iedere dag opnieuw. Hoe vaker je hem zet, hoe sneller hij in je systeem komt en eigen wordt.
  3. Beloon jezelf! En dan niet wat ik deed voordat ik die taak moest gaan doen (om hem maar uit te blijven stellen). Maar achteraf. Wat heb jij ‘verdient’ als je je doel bereikt hebt? Ik geniet dan van een heerlijke plantaardige Latte Macchiato. Zet een heerlijke pot thee, koop een lekkere bodylotion voor jezelf. Ga lekker in bad of een fijne wandeling maken.

 

Wat stel jij uit?

 

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?