De groepscursus ‘In 8 stappen naar een gezonde leefstijl’ is deze week van start gegaan. Woensdagavond hebben we kennisgemaakt met elkaar. De cursisten hebben de opdracht gekregen om op de tussendoortjes te gaan letten. Vaak zijn dit moeilijke momenten. De ene keer ben je op je werk en heb je zelf aan je fruit gedacht. Maar wat als je op visite bent bij iemand? Tijdens de cursus hebben we dit besproken.
Iedere bijeenkomst wordt er geproefd van een gezond tussendoortje of snack. Deze eerste avond had ik een bananen-speltbrood gebakken, geïnspireerd door één van de recepten van Amber Albarda. Je kan dit brood zien als een vervanging van je suikerrijke ontbijtkoek. In het weekend lekker bakken en daarna in plakjes in de diepvries zodat je iedere dag van een vers plakje bananen-brood kunt genieten. Het brood viel, zonder twijfel, in de smaak. Iedereen wilde het recept hebben. Daarom deel ik ‘m deze keer op mijn blog, zodat iedereen van deze heerlijkheid kan genieten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom 120 gram grof gehakte vijgen met een halve tl zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en giet daar 100 ml kokend water over. Laat dit een paar minuten wellen.
- Zeef in een andere kom 140 gram volkoren (spelt-)meel, 1 tl bakpoeder en een halve tl kaneelpoeder.
- Roer 2 el olijfolie en 1 el walnotenolie langzaam door de vijgenmix en voeg 2 rijpe, geprakte bananen en 2 losgeklopte eiwitten toe.
- Voeg dan het meel toe en schep het mengsel in een ingevet bakblik. Bestrooi dit met pecannoten en bak het ongeveer 45 minuten in de oven. Het brood mag best een beetje plakkerig blijven.
Geniet van je gezonde tussendoortje!
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023