Het is deze week ‘de week zonder vlees’. Als flexitariër vind ik het geweldig dat er aandacht is voor het eten van minder vlees. Wat ik vaak zie gebeuren bij mensen die minder vlees willen gaan eten of vegetariër worden, is dat ze vergeten hun vlees goed te vervangen. De kans op tekorten van vitamines is namelijk groot. Al zul je dit pas op lange termijn gaan merken.
Tips die je daarbij kunnen helpen zijn:
- Eet volgens het seizoen, download de kalender: seizoensgroenten.pdf.
- Neem een goede, eiwitrijke vleesvervanger. Let goed op het etiket.
- Vegetarisch betekent niet: Gezond. Er kan behoorlijk wat rotzooi zitten in de vleesvervangers.
- Maak zelf je falafel, hummus en bonenburgers.
- Neem peulvruchten als vlees vervanger naast je groenten.
- Tofu en tempeh zijn lekker gemarineerd als saté….
- Persoonlijk vind ik de vegetarische worst van Unox niet tegenvallen….
- Zeewier, eieren (uiteraard niet voor vegans) en noten zijn ook goede vervangers voor vlees.
Latest posts by Kathelijn (see all)
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023