Het is deze week, de week zonder vlees en om in het thema van de week zonder vlees te blijven, hier een ontzettend lekker en simpel gerecht zonder vlees. Vaak is het voor veel mensen zoeken in hoe je lekker en simpel vegetarisch kunt eten. Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet en zijn er tal van smakelijke en makkelijk te bereiden maaltijden te vinden die ook nog eens gezond voor ons zijn. Ik haal daar mijn inspiratie vandaan en maak er mijn eigen draai aan. Zo is dit recept origineel met wraps en tahin. In plaats van een wrap, die bij ons niet zonder tarwe te verkrijgen is heb ik het op een ijsbergsla-blad gedaan en is dit het geworden:

Benodigheden voor 1 persoon:

  • 4-5 falafel-balletjes
  • ijsbergsla, 1 blad minimaal
  • 2 eetlepels olijven, ontpit
  • 1 puntpaprika
  • 1 el muhammara (dip van walnoten en paprika, salade-schap van je supermarkt)
  • 1 takje munt

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in plakjes of reepjes, snijd de olijven in dunne plakjes. Snijd de munt fijn.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de falafel balletjes voor ongeveer 3-4 minuten totdat ze bruin en knapperig worden. Zet apart.
Leg het blad ijsbergsla op een bord en besmeer deze met een laagje muhammara, verdeel vervolgens wat paprikareepjes, olijven, gesneden munt en uiteindelijk falafelballetjes hieroverheen.
Natuurlijk kun je ze ook met wraps maken, dan is het lekker om daar nog wat tahin over heen te smeren als ze net uit de pan komen.

Eet smakelijk

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?