Ingrediënten
- 2 middelgrote courgettes
- 1/2 el olijfolie
- 1 ui, in kleine stukjes gesneden
- 2-3 teentjes geperste knoflook
- 1 kleine paprika, in kleine stukjes
- 400 gr kikkererwten (groot blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el hete saus
- 4-6 el (plantaardige) melk
- 1 el rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl gerookte paprika
- 1/2 tl gemalen komijn
- Zeezout, gemalen peper en chilipoeder naar smaak
- 150 gr plakjes of geraspte (geiten-) kaas.
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de courgette in de lengte en schep ongeveer 2/3 van het vlees eruit en laat een rand van 1 cm zitten. Hak de uitgesneden courgette met een groot mes en leg opzij.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en voeg na 4 minuten bakken de knoflook, paprika, courgettevlees, alle kruiden, sojasaus, rijstazijn, tomatenpuree, hete saus en plantaardige melk toe.
Doe een deksel op de koekenpan en kook ongeveer 10 minuten, af en toe roeren.
Voeg kikkererwten toe aan de koekenpan en kook nog een paar minuten.
Proef en pas kruiden aan naar smaak.
Vul de courgettes, strooi de kaas overheen en bak 20-25 minuten in de oven.
Eet smakelijk
- Vrouwen en testosteron? Heb je het nodig? - 23 oktober 2023
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023