Hoe vaak zal deze vraag gesteld worden? Dagelijks? Een paar keer per week? Een keer per week? Er zullen maar weinig mensen zijn die deze vraag nooit (aan zichzelf) stellen.
Zelf eten we regelmatig de maaltijden van Hello Fresh zodat we er niet over na hoeven te denken. Een ander heeft dat dan al voor ons gedaan. Maar Hello Fresh bepaalt niet 365 dagen in het jaar wat we eten. Wij proberen zo weinig mogelijk in de supermarkt te komen. En maken dus meestal een planning voor 3 tot 5 of 6 dagen. Dit doen we én om niet in de verleiding te komen om iedere dag iets extra’s mee te nemen uit de supermarkt én zodat we zeker weten dat we gevarieerd eten. Denk aan de variatie in vis, vlees en vegetarische gerechten maar ook een keer rijst, pasta of een aardappelgerecht. Een keer in de week zitten we dan met wat kookboeken voor onze neus. Soms bladeren we wat en komen iets lekkers tegen. Vaak is het zo dat je denkt; Och ik heb wel een keer zin in….. En zo plannen we dan een paar dagen. Op dat lijstje staat dan de dag, welk gerecht, uit welk boek het komt en op welke pagina het staat. En daarnaast ligt ons boodschappenlijstje.
Vandaag stond een vegetarische lasagne op het menu uit het kookboek van Rens Kroes. Deze was heel makkelijk voor te bereiden en tegen de tijd dat we trek kregen hoefde de schotel nog maar een kwartiertje in de oven. Hij was voor 1 á 2 personen, met wat extra groente er doorheen werd het een schotel voor zeker 2 personen. Dit is een recept welke erg makkelijk te maken is, de volgende keer maak ik een dubbele portie zodat ik ook een deel kan invriezen voor dagen dat er geen tijd is om te koken.
Ik geef je het aangepaste recept voor 2 personen.
Schaaf een courgette in lange plakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd een rode ui, een bakje champignons en 2 teentjes knoflook in kleine stukjes.
Bak deze in kokosolie.
Voeg 350 gram tomatensaus, een ei, 1 tl laos, 1 tl kerrie, 1 tl geelwortel, mespuntje cayennepeper, een tl zout en een tl zwarte peper toe.
Roer alles 5 minuten goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Snijd 2 tomaten in plakjes en leg een laag in de ovenschaal.
Hier overheen leg je courgetteplakken en saus, dit vervolg je totdat alles op is.
Strooi op het laatst wat zachte geitenkaas erover heen.
Zet de lasagne 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Voordat je deze serveert kun je er nog wat verse peterselie overheen strooien.
Eet smakelijk
- Vrouwen en testosteron? Heb je het nodig? - 23 oktober 2023
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023