Verstoppen hoeft niet als je ouder wordt!

Ga met onze 7 tips aan de slag om huidveroudering te voorkomen en te verminderen. Want huidveroudering is voor veel vrouwen vervelend. Ze kijken ertegenop en zien alleen maar tegenslagen. Maar wat nou als wij het leuk kunnen maken? We kunnen je handvatten geven om hier tijdig actie op te ondernemen, producten en voeding te adviseren die passen maar vooral om er op een goede en leuke manier tegen aan te kijken. Zo wordt het geen straf om anti-ageing te werken.

1. Verzadigde vetten

Je huid heeft voldoende vet nodig om gezond te blijven. Onderzoekers ontdekten dat verzadigd vet samen met omega 9-vetten bijdragen aan een soepele, jonge huid. Zeker als je deze gezonde vetten combineert met groene en gele groenten. Een avocado is dus een wondermiddel voor je huid! Bijkomend voordeel van avocado’s is dat ze bescherming bieden tegen UV-schade van de zon.

2. Vitamine A

Je huid en bloedvaten (ook wel epitheel genoemd) zijn afhankelijk van voldoende vitamine A (retinol*). Voldoende vitamine A in je voeding kan vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen. Wanneer je een vitamine A-tekort hebt, is de kans op acné en ontstekingen in je huid groter. In onder andere eieren, zuivel en wortels zit relatief veel vitamine A.
*Retinol2ndG; Retinol Second Generation, is een crème voor een echte anti-ageing boost. Deze crème zorgt voor nog betere anti-ageing resultaten, en beschermt en verheldert de huid. Met een stralende, optimaal gehydrateerde huid zonder fijne lijntjes als resultaat. Key ingrediënten voor krachtig resultaat: Ingekapselde retinol is een nieuwe generatie retinol die sterker maar toch minder agressief is, dieper doordringt, en beter geabsorbeerd wordt, Cactusvijg stamcellen vertragen natuurlijke degeneratie en zijn sterke moisturizers en een blend van vitamine C en E verheldert en beschermt. Verrijkt met Shea boter.

3. Vitamine C

Deze wateroplosbare vitamine is cruciaal voor de aanmaak van collageen. Collageen is een lijmvormend eiwit dat stevigheid geeft aan je huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, fibroblasten genaamd. Om je huid op latere leeftijd mooi te houden wil je de collageen voorraad in de diepere huidlagen op peil houden. Voldoende vitamine C binnen krijgen draagt daar aan bij.
Geduld is niet (meer) nodig met het LOOkX Anti-ageing sheet mask. Krijg meteen wat je wilt: een egale, stralende huid. Met een direct liftend en verstevigd effect en verbluffende resultaten. Bovendien herstelt het schade door UV-stralen. Bijvoorbeeld door: Matrixyl 3000 stimuleert collageenproductie, vermindert rimpels, verbetert teint, Edelweiss extract is een twee keer zo krachtig antioxidant als Vitamine C en Rhinacanthus plant stamcellen voor een extra sterke anti-ageing werking.

4. Zink

Mineralen zijn zouten die voortkomen uit de dode natuur. Ze worden door planten opgenomen uit de aarde en door dieren uit voeding of water. Mineralen hebben een regulerende functie. Ze zijn van belang voor bijvoorbeeld je lichaamsweefsels, je zenuwfuncties, botten en tanden. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Je moet ze dus binnen zien te krijgen via je voeding of in de vorm van een supplement. Zink is een mineraal dat een cruciale rol speelt bij talloze lichaamsfuncties waaronder het mooi houden van je huid. Zink remt ontstekingen en is nodig om nieuwe huidcellen aan te maken. Goede zinkbronnen zijn oesters, kaas en eieren.

5. Lycopeen

Dit stofje is lid van de carotenen. Het zit veel in tomaten. Deze stof kan de huid beschermen tegen schade door de zon, waardoor je rimpels op afstand houdt. Lycopeen wordt vooral opgenomen in combinatie met vet, dus eet tomaten samen met bijvoorbeeld olijfolie. Ook wordt lycopeen pas geactiveerd wanneer het is verhit.

6. Sulforafaan

Kolen zoals broccoli en boerenkool bevatten de zwavelhoudende stof sulforafaan (sterke indirect werkende anti-oxidant). Vele onderzoeken constateerden al dat deze stof een anti-kankerwerking kan hebben, maar nieuw onderzoek laat zien dat sulforafaan ook de huid kan beschermen tegen UV-straling. Met name broccolikiemen zijn rijk aan sulforafaan.

7. Antioxidanten

Deze kunnen de huid beschermen tegen aanvallen van vrije radicalen. Een goede bron van antioxidanten is bijvoorbeeld donkere, bittere chocolade. Slechts 20 gram chocolade per dag is volgens onderzoekers genoeg om je huid te beschermen tegen achteruitgang. Ook enkele kopjes groene thee per dag kunnen de huid jong houden door te beschermen tegen de zon. Overigens kan het toevoegen van melk aan thee de opname van antioxidanten verhinderen, waardoor de gezondheidswaarde verdwijnt. Een heel klein beetje rode wijn kan vanwege de resveratrol ook bijdragen de huid gezond te houden. Pas wel op, want veel alcohol heeft een zeer negatieve invloed op de huid, met ontstekingen en eczeem als gevolg. Bovendien rooft alcohol belangrijke nutriënten die voor onderhoud van de huid zorgen, zoals zink en vitamine A.
LOOkX Sun fluid SPF30 bevat natuurlijke zonnefilters en biedt jouw huid UVA- en UVB-bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf. Werkt bovendien anti-ageing, herstellend en voorkomt pigmentvorming. Key ingrediënten voor krachtig resultaat: Tomaten stamcellen zijn anti-ageing en verminderen rimpels, Biomimetic peptide verhelpt ontstekingen, irritatie en roodheid en Tetrapeptide is een 4-in-1 bescherming tegen veroudering, van de buitenste huidlaag tot aan het DNA.

Wat kan ik nu het beste eten?

Het beste kun je dus voeding eten die bovenstaande ingrediënten allemaal bevat. Hieronder vallen walnoten, avocado’s, vette vis, zonnebloempitten, paprika, zoete aardappels, broccoli, pompoen, granaatappels, lijnzaad en olijfolie. Voor diegenen die liever geen vis eten, is er de mogelijkheid te kiezen voor visolie. Een goede visolie bevat altijd naast DHA ook EPA, omdat beide belangrijk zijn voor het lichaam.

Meer weten over de producten, of wil je ze een keer vrijblijvend proberen, neem dan contact op met Michelle van Beautysalonforyou. Persoonlijk advies om jouw huid van binnenuit te voeden? Plan eens een hormoonanalyse in bij mij.

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?