Tijd voor verandering! (geschreven door een prille zwangere dame)

Ik heb een kinderwens, volgde een IVF traject jaren geleden om zwanger te raken. Door alle hormonen die ik in mijn lijf spoot, werd ik duidelijk een ander persoon. Dit uitte zich in hevige menstruaties, extreme buikpijn, stemmingswisselingen, gewichtstoename door vet opslag op heupen en benen. Mijn menstruaties namen de overhand in mijn leven. Alles draaide om mijn cyclus.

Hormonale disbalans

Zodra ik wist dat ik ongesteld moest worden, was ik al mijn afspraken aan het cancelen want in die periode kon ik niks verdragen. Het zwanger worden lukte maar niet, telkens een teleurstelling elke maand. Het was tijd voor verandering. Uiteindelijk na onderzoek op internet ben ik gaan zoeken naar een hormooncoach. Zo kwam ik bij Kathelijn terecht. We zijn gaan praten over hormonale disbalans en daarin bleek dat ik behoorlijk uit balans was. Het begon met aanpassen van mijn eten en drinken. Ik leefde vaak op energy en frisdrank.

Suikerverslaving

De snelle suikers zorgden ervoor dat ik de dag kon doorkomen. Eten, dat kwam pas laat in de avond, namelijk de chips, koek, snoep. Ik moest de schade inhalen. Die knop moest duidelijk om. Ik ben cold turkey gestopt met de verslavende frisdranken. Ik ben gaan leren ontbijten, lunchen en avond eten. Ik had totaal geen behoefte meer aan suiker! Ik voelde me meteen lekker in mijn vel. Mijn ovulatie, voelde ik dit keer niet! Wat heerlijk toch. Toen ik wist dat ik weer ongesteld zou gaan worden, en dus al bezig was met mijn planningen, bleef de menstruatie weg. Ach, ik zal wel mezelf vergist hebben dacht ik. ‘S avonds op de bank in gedachten, laat ik toch maar een test doen voor de zekerheid. Dan ben ik gerust gesteld dat het morgen misschien wel komt?

Zwanger

POSITIEF! Tranen van geluk en zo onverwacht want hoe kan ik na al die tijd nu ineens zwanger raken? Ik had met Kathelijn afgesproken om na mijn menstruatie week te bespreken hoe het met mij zou gaan. Met het resultaat dat ik mocht vertellen dat het gelukt was! Dankzij mijn verandering van leefstijl en voor mezelf te kiezen en te zorgen, kan en mag ik nu voor een klein wondertje gaan zorgen.

 

 

 

 

 

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?