Heb jij last van overbeharing? Vaak is er bij vrouwen dan spraken van PCOS. Maar wat is PCOS nou eigenlijk? Dat is Polycysteus Ovarium Syndroom. Dit is een term wat aangeeft dat er mannelijke haargroei plaatsvind bij vrouwen bijvoorbeeld in het gezicht, borst of buik.
De meeste vrouwen die er last van hebben vinden het een vervelend maar ook vooral gênant probleem. Soms gaat PCOS ook gepaard met acne of onvruchtbaarheid. Het is belangrijk dus meteen aan de bel te trekken wanneer je hier het vermoeden van hebt.

Haarsoorten

Als we kijken naar de soorten haren die er zijn heb je bijvoorbeeld Vellus haar en Terminaal haar. Vellus haar zijn kleine, lichte donshaartjes, niet gepigmenteerd. Terminaal haar is wel gepigmenteerd en is steviger, dikker en dus beter zichtbaar
De meeste haren die we hebben zijn Vellus haren. Bij vrouwen met een mannelijk beharingspatroon worden vellusharen omgezet in terminale haren door een hormonale disbalans. Dit gebeurt helaas op plekken van het lichaam die gevoelig zijn voor hormonen dus de kin, bovenlip, kaaklijn, borst, en rug. Dit betekend niet dat andere zones harder gaan groeien. Hier valt het eerder uit door als gevolg van de hormoonverstoring vaak ook nog eens meer uit.

PCOS

PCOS kan ontstaan door teveel aan mannelijke hormonen in ons lichaam. De meeste vrouwen met PCOS blijken ook insuline resistent te zijn.
Logisch zou lijken dit definitief te laten laseren. Maar helaas is dit niet altijd de oplossing de beste combinatie is te vinden bij Natuurlijk bij Kaat en Beautysalon for you. Hierbij gaat Kathelijn met je aan de slag over hoe je leefstijl aan te pakken. Bijvoorbeeld minder suikers en frisdrank te nuttigen. Maar ook om op gezonde manier hiermee op te gaan. Bij Michelle heb je in de tussentijd de mogelijkheid de haren op een goede manier te laten verwijderen en niet zelf te hannesen met pincetten, zelf gekochte hars. Hierbij krijg je namelijk vaker wondjes.
Denk je dat je onze hulp kan gebruiken benader Michelle dan via info@beautysalon-foryou.nl of mij en wij zullen je luisterde oor zijn.

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?