Vanmorgen stond er een nieuwe cliënt voor mijn deur, met de camera van de telefoon gericht op mijn huisnummer 13. Nou zegt ze, dit is zo bizar. Ik krijg steeds 13 op mijn pad. Dit moet ik laten zien aan mijn partner.
Ze vertelde dat ze vroeger vaak 13 tegenkwam en iedere keer was het negatief. Een paar maanden geleden (net nadat ze haar nieuwe partner heeft ontmoet) kwam het getal 13 weer op haar pad. Maar nu in de positieve zin. Ze was op pinterest al tegen gekomen dat pinterest staat voor veelbelovend en positiviteit.

Huisnummer 13

Vorig jaar, toen ik wist dat ik in dit prachtige pand aan de markt mocht komen wonen en werken heb ik natuurlijk wel even stil gestaan bij het feit dat dit op huisnummer 13 zou zijn.
Snel kon ik dit naar het positieve keren, ik weet namelijk hoe sterk de kracht van de gedachte is en hoe het werkt met je mindset! En het voelt goed hier, mijn woning, maar ook de praktijkruimte. Ik hoor dit terug van de fijne vrouwen waar ik mee werk maar ook van vrienden die in mijn privé omgeving komen.
Toch ben ik vanmiddag nog even verder gaan zoeken naar wat voor positiefs 13 nog meer brengt: lees je mee?

Feng shui

Elk getal heeft z’n eigen trilling met een bijbehorend effect. 13 geeft goede Feng Shui. De 1 staat voor harmonie en de 3 voor groei. Ook de 9 (van 2019) wordt als zeer positief gezien, de 9 is het ultieme geluksgetal.
Een ander belangrijk getal in Feng Shui is het Gua-getal. Als jij je Gua-getal weet kun je je voorkeursrichting uitrekenen. Handig om te weten als je de juiste slaaprichting wilt bepalen. Of je beste werkrichting.

Wikipedia

Het jaar 13 is tevens het eerste jaar waarin de Paus behalve Urbi et Orbi ook Bedankt voor de bloemen zegt.
In het jaar 1313 is de dertiende maand uitgevonden, een fictieve extra maand die ervoor zorgt dat de deadlines verschoven worden, dat men wat meer tijd krijgt en dat je per jaar dertien maanden loon uitbetaald krijgt waardoor je dus over dertien maanden loonbelasting kunt gaan betalen wat dan weer apart met een dertiende-maandformulier teruggevraagd kan worden bij de belastingdienst met een speciale brief. Deze moet in dertienvoud ingeleverd.
In het jaar 1313 is tevens besloten het getal 13 tot internationaal geluksgetal uit te roepen. Aanvankelijk was hier een referendum over georganiseerd, maar daarvoor kwamen slechts dertien mensen opdagen. Welke echter wel allemaal vóór stemden, want men heeft een wet gehad, welke zegt: “Wie zwijgt stemt toe”. Sindsdien is het gebruikelijk om bij de toto of andere loterijen altijd nummer 13 aan te kruisen. Nummer 13 heeft een aparte macht, de aanbidder krijgt geluk, de tegenstander ongeluk.

Tarot

XIII de Dood
In het Verhaal van je Leven betekent: de Dood, de 13.
Voor de kaart XIII de Dood heeft menigeen angst. Ik vind dit echter de mooiste kaart van de Grote Arcana. De Dood kondigt een nieuw leven aan. Het is een gelukskaart!
Wat er sterft is alleen maar datgene dat niet meer bij je past. Het is een stap naar een nieuw begin, het is de dood van je oude persoonlijkheid. Als je het oude loslaat word je voor een tweede maal geboren. De Dood is juist het einde van een vervelende kwestie of fase. Het oude wordt opgeruimd om plaats te maken voor het nieuwe. Ja, het gaat wellicht samen met weerstand en daardoor pijn. Je moet echter eerst je oude ogen uit je hoofd gehuild hebben, voordat je nieuwe kunt krijgen.
Als je XIII De Dood kiest of als deze in je legging voorkomt, dan betekent het:
Het advies in deze kaart is: aanvaard het onvermijdelijke van de veranderingen die op je pad komen. Het zal een positieve, bevrijdende verandering zijn. Het kondigt nieuwe activiteiten en mogelijkheden aan. Het betekent wel dat je dan iets of iemand moet loslaten. Wees niet bang, vooral geen paniek, het kondigt het einde van een probleem, een fase of een cyclus aan. Na deze ervaringen ervaar je het als een tweede keer geboren worden. Het is een gelukskaart, de transformatiekaart. Er komt stilte na de storm, een stap verder in je ontwikkeling!

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?