Daar kun je achter komen door drie vragen te beantwoorden.

 1. Heb je al vaker gelijnd in je leven, zonder blijvend resultaat?
 2. Worden je gedachten dagelijks in beslag genomen door eten?
 3. Regelmatig eetbuien, last van overeten of het gevoel eetverslaafd te zijn?Twee of drie keer ja? Dan wil ik zo graag dat je dit weet:

  Lijnen is niet de oplossing

  Je hebt geen probleem met je gewicht. Je hebt een probleem met eten. Een nieuwe lijnpoging gaat er niet voor zorgen dat je van je eetbuien afkomt. Helaas werkt het ook niet zo dat als je je streefgewicht bereikt hebt, je issues met eten verdwijnen.
  Als je jezelf herkent in de vragen hierboven, dan vermoed ik dat je dat stiekem wel ergens weet. Je hebt al aan den lijve ondervonden dat lijnen een vreselijke mix is van hoop en frustratie. Dat is enorm tegenstrijdig. Een nieuwe lijnpoging kan aanvoelen als hoopvol, als een belofte. Je gaat weer geloven dat dit ‘m écht gaat worden. Dit keer gaat het lukken!
  Tegelijkertijd voel je je waarschijnlijk gespannen, ben je bang dat dat moment weer komt waarop je weet dat je dezelfde doodlopende weg aan het bewandelen bent. Dat moment waarop je ‘zwicht’, dat je ‘toegeeft’ en dat vervolgens uitdraait op een eetbui. Om de volgende dag weer van voren af aan te beginnen.

  Jij kunt hier niets aan doen!

  Ik herhaal het, want dit is heel belangrijk: het ligt niet aan jou. Je hebt geen gebrek aan discipline, doorzettingsvermogen of wilskracht. Je bent niet zwak. Je bent geen vreetzak die zichzelf niet in de hand heeft. Het is het proces van lijnen op zichzelf dat ervoor zorgt dat je eetbuien hebt.
  Lijnen houdt je in de ban van eten

  Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere eetkeuze heeft lading. Ieder eetmoment heeft de potentie om te slaan in een eetbui. Het is niet voor niets dat eetbuien en overeten vrijwel alleen voorkomt bij mensen die lijnen, veel hebben gelijnd of zichzelf vaak voornemen om op hun eten en de kilo’s te gaan letten. Tel daarbij op dat lijnen en diëten in 95% van de gevallen gewoonweg niet werkt op lange termijn¹.
  Sterker nog, lijnen is vermoedelijk één van de oorzaken van je eetbuien. Maar ik snap zo goed dat je op dit punt beland bent. Ik was er zelf ook

  Als lijnen niet de oplossing is, wat dan wel?

  Als je aanvoelt dat lijnen jou alleen maar verder van huis brengt, dan heb je niemand meer nodig hebt die je vertelt wat je moet eten. Jij weet echt wel wat gezond is. Dan is het tijd om de strijd met eten te stoppen en je te gaan richten op een ontspannen en gezonde relatie met eten. Dat begint bij het onderzoeken van je eetbuien.
  Hoe klinkt dat? Want ik kan me zo goed voorstellen dat er nu allerlei alarmbellen in je hoofd afgaan… Stoppen met lijnen? Maar dan kom ik in no-time gigantisch aan! Ontspannen eten? Dan eet ik alles wat los en vast zit! Mijn eetbuien onder de loep nemen? Liever niet…
  Toch is dat precies waar je volgens mij mee moet beginnen. Bij het stoppen met lijnen, het onderzoeken van je eetbuien en ontdekken wat ontspannen eten inhoudt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, I know.

  Een paar tips voor je op een rijtje

  Eerst is het goed om te leren hoe het komt dat je steeds vastloopt in eetbuien. Daar valt namelijk nog wel wat meer over te vertellen.
  Vervolgens is het fijn om te weten hoe normaal eten eruit ziet, als tegenpool van lijnen en eetbuien.
  Daarna wil je misschien weten hoe dat proces van eetbuien naar normaal eten verloopt. Misschien is dit nieuw voor je en kun je dit allemaal nog niet echt plaatsen. Dat kan ik me voorstellen, want het duurde in mijn geval ook even voordat ik de relatie tussen lijnen en eetbuien begon te begrijpen.
  Dat gold ook voor Jessica: Ze zit tegen het einde aan van mijn VIP-programma en ze is heel dicht bij een normale, ontspannen relatie met eten, zonder eetbuien en overeten. Ze gaat in zichzelf zien wat ik – en haar dierbaren om haar heen – in haar zien: een mooi mens dat de moeite waard is om te leren kennen. Een vrouw die zich niet meer laat leiden door het cijfer op de weegschaal en gedoe met eten. Een waar rolmodel voor andere vrouwen.

Interesse om exclusief met mij te gaan werken? Vul hier het aanvraagformulier in voor een kennismakingsgesprek

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering waar in het begin van dit stuk aan werd gerefereerd meer dan waard. Dat merk je al tijdens het kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject.
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?