Vandaag werd mij gevraagd waarom ik eigenlijk met de methode Weg Met de Weegschaal ben gaan werken. Dat is een vraag die ik vol enthousiasme heb beantwoord en het antwoord deel ik ook graag met jullie.

Eetstoornis

Jaren geleden stoeide ik zelf met overgewicht én een eetstoornis. Verschillende diëten heb ik hiervoor gevolgd, maar ik bleef jojoën omdat de oorzaak niet werd aangepakt.
In mijn eentje lukte het mij niet om dit te overwinnen. Ik heb hulp gezocht bij een diëtiste die gespecialiseerd is in eetstoornissen. Met behulp van haar heb ik mijn eetstoornis waar ik zeker 15 jaar mee heb gestoeid overwonnen. Zij heeft mij ook verschillende boeken laten lezen van bijvoorbeeld Joanna Kortink en Meijke van Herwijnen.
Voorjaar 2009 heb ik mijn diploma als gewichtsconsulente behaald en in november 2013 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Graag wilde ik met mijn cliënten met een werkboek werken zodat ze niet alleen gesprekken hebben maar ook iets tastbaars tussen de gesprekken met mij in. Zo kwam ik destijds met een geweldige methode in aanmerking. Hier heb ik ongeveer anderhalf jaar mee gewerkt.

Smaakhonger

Zelf was ik in deze periode nog puurder gaan eten waardoor ik minder goed achter deze methode kon staan. Er stonden namelijk voorbeeldmenu’s in met bastogne koeken en yoghurt met een smaakje. Nu is daar natuurlijk niets mis mee en als je er echt behoefte aan hebt ben ik de laatste die zegt dat je dat niet mag nemen, maar je kunt niet vanavond om 9 uur zin hebben in een mini-marsje omdat dat toevallig in het boek staat. Smaakhonger komt maar eens in de 2-4 weken voor en al helemaal niet iedere dag op hetzelfde moment. Dan heb je echt een gewoonte ontwikkeld.

Leefstijlcoach

Toen ik de beslissing had genomen om te stoppen met werken met die methode belde diezelfde week een leefstijlcoach van Meijke van Herwijnen of ik met haar wilde gaan werken.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Natuurlijk wilde ik graag met haar en Meijke samenwerken. Die mogelijkheid was er namelijk niet toen ik begon als gewichtsconsulente. Ondertussen coach ik, samen met Meijke’s methode ‘Weg met de Weegschaal’ als rode draad door het traject, mijn klanten naar een blijvend gezond gewicht. In groepsverband of tijdens een VIP één-op-één traject.

Sociaal
Latest posts by Kathelijn
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?