Al een tijdje loop ik ermee rond, wat is nu eigenlijk mijn missie. Ik kon er nooit de vinger op leggen. En iedere keer als je dan weer met een coach aan de slag gaat krijg je die vraag: Wat is je missie? Ja euh…. Daar stond ik weer met mijn mond vol tanden.
Totdat mij van de week weer gevraagd werd waarom ik alleen met vrouwen werk. Die keuze heb ik een paar jaar geleden gemaakt omdat, als ik met de vrouw aan het werk ben, ik het hele gezin mee neem. En Kaat, hoe komt het dat het hele gezin voor jou dan zo belangrijk is?

Eetstoornissen voorkomen

En daar kwam hij: mijn missie. Ik wil dat de kinderen van Nederland gezond zijn, niet hoeven te stoeien in hun hoofd met eten. Eetstoornissen voorkomen in plaats van te genezen. En wie kan dat voorkomen? Juist, dat is de moeder. Kinderen doen wat mama doet. Niet wat mama zegt.
Mijn moeder had er een handje van mij iedere keer te corrigeren als ik iets at wat ik beter niet kon eten. Achteraf ( en ja dat is makkelijk, ik zie het nu zij er niet meer is en na alle ervaringen en scholing die ik heb gehad ), had zij hier heel anders mee om kunnen gaan. Goed gedrag belonen, niet troosten met een snoepje of een koekje, leren luisteren naar smaakhonger, naar je lichaam,  in plaats van gewoontes aan te leren met snoep en koek. Uiteraard deed zij dit met de beste bedoelingen, en uit liefde. Ik neem het haar dan ook niet kwalijk.

Aankomen van de lucht

En dat is wat ik de moeders en vrouwen wil laten zien, wil leren. Snoep jij stiekem? Je kinderen zijn niet gek hé! Hoe jong ze ook zijn. Ze zien echt wel dat die zak chips niet meer op zijn plek ligt. Je komt niet aan van de lucht (ja, er zijn uitzonderingen en die zijn heel zeldzaam, jij weet zelf dat jij die uitzondering niet bent!). Zien je kinderen je nooit ontbijten omdat je een shake-dieet volgt? Ja, maar mijn kinderen zien niet dat ik shake! Nee, je kinderen zien wel dat jij niet ontbijt en zij moeten wel ontbijten?
Dus mijn missie: Eetstoornissen voorkomen bij kinderen. Hoe? Door de moeders te coachen naar een gezonde relatie met eten door middel van samen voeding, leefstijl en mindset te veranderen en de hormonen in balans te brengen.
Ben jij zo’n moeder?
Je weet mij nu te vinden 😉

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering waar in het begin van dit stuk aan werd gerefereerd meer dan waard. Dat merk je al tijdens het kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject.
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?