Type 3 van de enneagrammen; Resultaat halen en winnen (verkoper)

Je bent een actief type, een echte doener die andere mensen kan motiveren en efficiënt werkt. Je richt je op taken, projecten en resultaten; die gebruik je om te presteren en zichtbaar succes te hebben. Je bent gevoelig voor status. Wellicht maakt dit alles je dominant en heb je niet altijd oog voor de gevoelens van jezelf en van anderen. Je wilt resultaat halen en kunt daar ongeduldig in zijn.

Een risico voor je eetgedrag is bijvoorbeeld dat je ‘gewoon’ eten en drinken niet bij je imago vindt passen, waardoor je altijd te veel of te luxe wilt eten (zonder daar oprecht van te genieten). Het kan ook gebeuren dat je maaltijden overslaat omdat je druk bent of dat je je ‘leeg’ voelt na een drukke, heftige dat en dan vol wilt eten.

Tips:

  1. Neem ontspanning heel serieus.
  2. Leer jezelf om oog te hebben voor de gevoelens van jezelf en van anderen.
  3. Kies voor een gezond imago en pas je gedrag daaraan aan.

Bron: Weg met de weegschaal

Kathelijn
Sociaal

Kathelijn

Eigenaar van Natuurlijk Bij Kaat at Natuurlijk Bij Kaat
Kathelijn (1979) heeft vanaf haar puberteit gestoeid met de eetstoornis BED, Binge Eating Disorder. Eetbuien tot je niet meer kan. Dit resulteerde in 20 kilo overgewicht. Door het ziekbed, en overlijden van haar moeder (2011) zag zij dat ze op deze manier nooit oud zou worden en is zij gezonder gaan leven. Met als resultaat een gezond gewicht en een fit lichaam. Door haar persoonlijke ervaring en opleidingen over voeding en leefstijl inspireert zij nu andere vrouwen naar een blijvend gezonde leefstijl.
Kathelijn
Sociaal

Latest posts by KathelijnNee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?