Doodmoe

Moe, doodmoe sta je in de file op weg naar huis. Je hebt een k** dag gehad op je werk en je weet dat je, voordat je thuis bent ook nog langs de supermarkt moet om wat te eten te halen voor vanavond. Je had zulke goede voornemens om voor een hele week de boodschappen te doen voortaan maar het is je weer niet gelukt.

Honger stillen

Dus weer pak je in de supermarkt een ‘verse pizza’. Je was zo blij dat die eindelijk in het vers-vak kwamen want die diepvriespizza’s zijn net karton. Bij de kassa neem je nog een candybar mee om de eerste honger alvast te stillen.
Ja, je weet dat het je niets oplevert. Dat je uiteindelijk alleen maar meer moe wordt van die reep en die pizza maar het is even niet anders. Je moet toch eten……

Voeding vs vulling

Klopt, er moet gegeten worden én je lichaam wil voeding, geen vulling. Door je lichaam op deze manier te vullen en niet te voeden zul je hier last van krijgen. Moe, lusteloos, overgewicht en alle consequenties die hier weer aan vast hangen.
Helaas hoor ik veel klanten van mij tijdens het kennismakingsgesprek praten. Het echt wel weten maar zo niet toekomen aan dat wat ze echt willen.

Planning maken

Hoe kan dat nou? Deze succesvolle vrouwen hebben de lat vaak heel hoog liggen op alle vlakken van hun leven. Als ze iets doen dan moet het ook goed. Het voornemen om ineens voor een week te gaan bedenken wat ze moeten eten en dat ook in te kopen is veel te groot. Dat mislukt dus en grijp je naar de snelle hap terug.
Kleine stapjes nemen gaat veel beter en dan zie je dat het wel lukt. Maak een plan voor 2-3 dagen. Dit is zo veel makkelijker te doen én vol te houden. Lukt dat een paar weken, dan kun je het makkelijk uit gaan breiden naar 4-5 dagen. Voor de zomerperiode is dat ook prima in verband met de houdbaarheid van het verse spul.

Ook jij kunt dit! Zeker weten.

Kijk op deze pagina voor ideeën om je maaltijden voor te bereiden

 

Kathelijn
Sociaal

Kathelijn

Eigenaar van Natuurlijk Bij Kaat at Natuurlijk Bij Kaat
Kathelijn (1979) heeft vanaf haar puberteit gestoeid met de eetstoornis BED, Binge Eating Disorder. Eetbuien tot je niet meer kan. Dit resulteerde in 20 kilo overgewicht. Door het ziekbed, en overlijden van haar moeder (2011) zag zij dat ze op deze manier nooit oud zou worden en zij gezonder gaan leven. Met als resultaat een gezond gewicht en een fit lichaam. Door haar persoonlijke ervaring en opleidingen over voeding en leefstijl inspireert zij nu andere vrouwen naar een blijvend gezonde leefstijl.
Kathelijn
Sociaal

Latest posts by Kathelijn