Wat doet een
natuurvoedings-
adviseur?

Een natuurvoedingsadviseur is bevoegd om cliënten te leren door middel van de juiste, natuurlijke voeding een goede gezondheid te krijgen en in stand kan worden gehouden. Dat iedereen voeding nodig heeft is algemeen bekend. Over de vragen “wat is voeding?” en “waarvoor dient voeding?” bestaan echter nog misverstanden. De meeste mensen weten wel dat het lichaam voeding nodig heeft als een vorm van brandstof, zoals een auto benzine nodig heeft. Ook is bekend dat het lichaam bouwstoffen gebruikt om te kunnen groeien en zichzelf te kunnen herstellen.

<style><!-- [et_pb_line_break_holder] -->@media screen and (min-width:580px)<!-- [et_pb_line_break_holder] -->{<!-- [et_pb_line_break_holder] --> .blurbwidth { float: left; width: 30%; padding-bottom: 30px; } <!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->}<!-- [et_pb_line_break_holder] -->@media screen and (max-width:580px)<!-- [et_pb_line_break_holder] -->{<!-- [et_pb_line_break_holder] -->.blurbwidth {border-bottom: none !important;padding-bottom: 30px;}<!-- [et_pb_line_break_holder] -->}<!-- [et_pb_line_break_holder] --></style><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Maar over de vele andere functies van voeding is vaak weinig kennis aanwezig. Wist je dat veel voedingsstoffen alleen in combinatie volledig werkzaam zijn? Veel voedingsstoffen werken als team samen en zijn alleen in combinatie maximaal effectief. Een voorbeeld is ijzer en vitamine C. De vitamine C versterkt de werking van ijzer. De voeding die wordt geadviseerd is natuurvoeding en orthomoleculaire voeding. Orthomoleculaire voeding is gericht op het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand en het voorkomen van ziekte door middel van het juiste voedingspatroon. Bij ziekte kan de juiste voeding een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel. Tijdens ziekte en geneeskundige behandeling verbruikt het lichaam vaak meer macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) dan bij gezondheid.

Kwaliteit

De kwaliteit van de voeding is dan extra belangrijk. Vooral bij sommige chronische ziekten kan de kans op herstel door het juiste voedingspatroon worden vergroot, en kan het tempo van de verbetering erdoor worden versneld. Dit beroep volbrengt niet de genezing van ziektes, maar biedt wel een manier om je lichaam in optimale conditie te brengen en te houden en zo nodig ondersteuning te verschaffen tijdens ziekte.

Verschillen tussen mensen

Er bestaat geen dieet dat goed is voor iedereen. Er bestaan grote verschillen tussen mensen onderling in de manier waarop ze verteren. Iedereen is geboren met zijn of haar unieke biologie. Persoonlijke voedingsadviezen zijn daarom belangrijk.

Een gezond voedingspatroon werkt preventief, maar ook bij specifieke klachten als:

  • Candida Albicans
  • allergieën
  • onder- of overgewicht
  • hypoglycemie
  • hart- en vaatziekten
  • hoofdpijn
  • stress etc.

Voeding en behandeling

Voeding biedt mensen de mogelijkheid om zelf actief met het genezingsproces bezig te gaan. Voor zieke mensen is goede voeding een belangrijke ondersteuning van de behandeling. Lichaam en geest krijgen de optimale ondersteuning om weer beter te worden.

Want goede voeding zorgt voor:

• Een gezond(er) spijsverteringsstelsel
• Optimalisering van de stofwisseling
• Voldoende voedingsbestanddelen
• Een sterker immuunsysteem

× Waar kan ik je mee helpen?