Yes, mijn vakantie begint bijna. Deze week werk ik nog een beetje in en aan mijn bedrijf en maandag ga ik dan!
Dit wordt een bijzondere vakantie. Net als die van de meeste mensen dit jaar. Anders dan de bedoeling in eerste instantie was! We zouden namelijk samen een rondreis gaan maken door Canada. De droomreis van Harm zou werkelijkheid worden. Totaal niet mijn droomreis maar ja, als je man iets wilt dan moet je af en toe daar voor uit je comfortzone komen.
Canada is vast heel mooi, maar dat is Europa ook. Nederland is zelfs al heel mooi. Komt ook nog eens bij dat ik vliegen echt niet tof vond. Hiervoor heb ik coaching gehad van een spiegeloog, Karen coacht met honden (Yanouk, de hond waar ik nu co-ouderschap over heb, komt uit haar roedel).
Ondertussen had ik er alle vertrouwen in dat ik stressloos kan vliegen. En toen kwam Corona dus werd een rondreis canada een midweek nieuwvliet-bad met Yanouk!

Verandering, aanpassen, emotie

Als je de intro goed hebt gelezen, lees je dat ik dus alleen met Yanouk op vakantie ga. Mijn relatie van bijna 11 jaar is over, het is tijd om een volgende stap te zetten. Het gevoel is op. Ik wil door, verder. Heb het gevoel dat mij dat niet lukt in de relatie die ik had.
Wil niet zeggen dat we het niet leuk hadden. Voor mij was het niet voldoende meer.

Waarom ik dit deel met jou?

Omdat ik je wil laten weten dat er bij mij dan ook vanalles gebeurd emotioneel. Ook ik heb pieken en dalen, die dalen deel ik niet altijd. De pieken, zoals de meesten doen, worden ook door mij vaker gedeeld. En ik merk ook dat mijn brein dan met mij aan de haal gaat. Ik dreig makkelijk terug te vallen in oude patronen. Wijn, fastfood (lees makkelijk kant-en-klaar-eten), minder sporten. En dat is niet wat ik wil. Ik weet dat ik daar vermoeider van wordt. Dat het mij energie kost. Dus wat doe ik?
Ik trek de teugels aan. Ik ga weer fanatieker gedachtemodellen schrijven. Maak afspraken met mezelf die ik ook deel met mijn personal trainer en met mijn business coach. Ik weet namelijk van mezelf dat ik mij heel moeilijk aan de afspraken met mezelf kan houden. Als ik ze uitspreek naar een ander kan ik mij er beter aan houden.

Wijn

Net als de afspraak die ik met mijn fles wijn heb. Misschien ben jij wel de enige die het nog niet weet, maar dan weet je het nu, en kun je mij er op wijzen als ik mij niet aan de afspraak houd. Wat uiteraard niet gebeurd want mijn hele omgeving kent deze afspraak en ik wil natuurlijk niet door jou, of iemand anders hierop gecorrigeerd worden.

Uitzonderingen

Als ik wijn drink, dan zijn het maximaal 2 glazen en alleen op vrijdag e/o zaterdag. En ja, ik maak weleens een uitzondering, maar dan moet ik hem goed naar mezelf en naar jou kunnen onderbouwen 😉 . Ben ik even blij dat ik bijna vakantie heb 😉
En zo gaat je oerbrein er weer mee vandoor! Dus deze afspraak geldt voor mij ook op vakantie. Met uitzondering van de lunch die ik met een vriendin ga hebben bij Pure-C van Sergio Herman. Daar hoort natuurlijk een wijn arrangementje bij!

 

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?