Kaat, hoe zat dat nou met de vergoedingen? Jij wordt toch vergoed?

Nope, sinds november 2019 zit ik niet meer in het aanvullende pakket als gewichtsconsulente. Erg jammer dat dat niet meer kan. Maar de opleidingen die ik heb gevolgd in de afgelopen jaren sluiten volgens de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten niet bij hen aan. Als GC behoor ik namelijk te adviseren (niet te coachen) volgens de richtlijn gezonde voeding van de gezondheidsraad. (Trainer hormoonfactor, NLP-lifecoach (oa EFT techniek) en natuurvoedingsadviseur vinden zijn niet bij hen passen)

Schijf van vijf

Dit advies is volgens de schijf van 5. Nu is het zo dat voor heel veel vrouwen het al fantastisch is als zij volgens de schijf van 5 gaan eten. Maar de dames die bij mij komen moeten echt een stapje verder om hun hormonen, mindset en leefstijl in balans te krijgen. Dus gaan we puurder. Zonder light-producten en met af en toe een supplement of proteïne poeder. Pas ik hypnotherapie toe waar nodig en houd ik mij niet altijd aan de regels.

Dit deed ik al een tijdje (stiekem, dat blijft toch het leukste 😉 ) net als een paar collega’s meer. Helaas zijn er dan ook collega’s die het een ander niet gunnen en zo heeft een van mijn dierbare collega’s een boete gekregen omdat zij zich niet aan de regels hield. Dat is het mij niet waard dus heb ik de beslissing genomen om niet meer bij deze vereniging aangesloten te blijven.

Dieet voor iedereen

In het dagelijks leven kleurde ik al graag buiten de lijntjes en nu ik uit de BGN (beroepsvereniging gewichtsconsulenten nederland) ben gestapt mag ik dit ook in mijn praktijk doen. Mijn eigen regels bepalen, dat is toch heerlijk als je zelfstandig ondernemer bent. Mijn programma’s zijn net als ik, niet standaard. Samen werken we aan jouw gezonde leefstijl en niet aan een leefstijl die volgens ‘de regeltjes’ van een dieet bij iedereen zouden moeten passen.

Eigenwijze dame?

Ben jij ook een eigenwijze dame die graag haar eigen plan trekt? Een gezond lichaam wil maar wel wil blijven genieten van dat wijntje? Vind jij resultaat belangrijker dan een vergoeding? Laten wij eens bellen met elkaar om te kijken welke regels er bij jou passen 06-19626961

 

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?