Tweede klas middelbare school…

Ongelofelijk hoe mensen (pubers) je onbezorgde leven kunnen verpesten. Je denkt echte vriendinnen te hebben, met plezier ga je naar school en ineens.
Het leek voor mij van de een op andere dag, werd ik gepest. Waarom? Echt, wil je het weten? Omdat ik rood haar heb!
Werkelijk, nooit eerder ben ik gepest. Niet op de basisschool, niet in de brugklas. Niet bij het sporten of waar dan ook.

Toen ik zo ver was dit tegen mij moeder te vertellen (dit zal een paar weken geduurd hebben, ik schaamde mij enorm) was het ook zo afgelopen en zat ik heel snel op een andere middelbare school.

Eetstoornis ontwikkelt

Ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor. En die pesters, ik weet niet of ik ze dankbaar moet zijn. Van de ene kant zeg ik nee, zij hebben een groot deel van mijn leven letterlijk verpest. Maar ik zeg ook JA, ik ben ze dankbaar. Dankzij mijn pestverleden sta ik waar ik nu ben. Heb ik oa die verdomde eetstoornis ontwikkeld. Ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Eetstoornis overwonnen, opleidingen gevolgd die maken waar ik nu sta en een bijzonder tof leven.

Dag tegen pesten

Waarom ik dit deel vraag je je misschien af? Vandaag is de landelijke dag tegen pesten. Ik zou het zo fijn vinden als al die pesters weten dat een korte periode van pesten invloed kan hebben op een heel leven.
En ik wil de gepeste laten weten dat het allemaal goed komt. Haal er je kracht uit. Ik weet zeker dat jij dat ook kunt.

Ohja, en ik ben er ondertussen achter waar ze jaloers op waren… Een paar jaar later zag ik de grootste pester met rood geverfd haar lopen. Mama en ik hebben er toen enorm veel lol om kunnen hebben.

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?