Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie uitgeprobeerd, deze keer met een spaans tintje, het was makkelijk te maken en erg lekker. (ongeveer 4 personen)
Aardappel tortilla met zoete aardappel en garbanzos con espinacas (kikkererwten met spinazie)
Benodigdheden:
- Kilo zoete aardappel
- 3 uien
- 8 eieren
- peper en zout
- 500 gram kikkererwten (uit blik)
- 400 gr spinazie
- 2 uien in stukjes
- 3 teentjes knoflook in stukjes of geperst
- Rozemarijn naar smaak (als het vers is dan een takje)
- 1 grote tomaat in kleine blokjes
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Snij de aardappel in plakjes van maximaal een halve cm dik en kook ze een minuutje of 10 totdat ze zacht maar nog stevig zijn. Snij ondertussen de ui in dunne ringen en bak ze tot ze gekarameliseerd zijn. Kluts de eieren in een schaaltje en doe hier de uien en aardappelen bij. Beetje peper en zout en dan giet je het geheel in een bakpan, deksel erop is wenselijk, bak ongeveer een minuut of 6 tot 8, tot de tortilla stevig genoeg is te draaien. Leg een bord op de tortilla en draai de pan om zodat de tortilla op het bord terecht komt. Laat vervolgens de tortilla terug in de pan glijden en bak nog een paar minuutjes.
Bak de uien met de knoflook lichtbruin, doe dan de tomaat en rozemarijn erbij, laat even warm worden en doe dan de spinazie er in delen bij. Als de spinazie geslonken is kun je de kikkererwten erdoor roeren, laat nog even zacht pruttelen en serveer dan samen met de tortilla.
Eet smakelijk
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023