De aubergine is in de nazomer en de herfst het lekkerst en dit is dan ook de tijd om er naar hartenlust mee te gaan variëren. Deze wrap is simpel en snel om te maken en smaakt heerlijk.

Met dit recept maak je ongeveer 4 kleine wraps.
Verdubbel je de ingrediënten, dan kun je er 4 grote wraps mee vullen.

Ingrediënten:

  • 4 groenten- (zoals bieten, mais, bloemkool of volkoren) wraps
  • 1 aubergine (ong 500 gr)
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 2 kopjes in fijne reepjes gesneden boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 handvol munt bladeren
  • 3 el citroensap
  • 2 el Tahin-pasta
  • Zout
  • Olie en azijn
  • 3 el olijfolie
  • 3 el kraanwater, heet

Optioneel: Komkommer, feta en yoghurt.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd aubergine in dikke schijven van een halve cm. Bestrijk elke kant met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats op een met bakpapier beklede plaat en bak 25-30 minuten, na 20 minuten mag je ze omdraaien. Terwijl ze bakken, maak je de vulling van de wraps en saus. Hak de peterselie en munt. Voeg dit bij de boerenkool en meng alles bij elkaar in een kom samen met de ui. Meng met olijfolie, citroensap, zout en peper. Je kunt hier tomaten toevoegen of ze over de wrap strooien.
Voor de snelle tahin saus, meng je de tahin-pasta, water, citroensap, knoflook, zout en peper in een schaaltje.
Verwarm de tortilla. Smeer de binnenkant met tahin saus en vul met alle bovenstaande ingrediënten.

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?