Ik begon al te watertanden van dit recept toen ik het las en nog meer toen ik het ging klaarmaken. En ja ja, daar heb je hem weer, de avocado, zoals jullie inmiddels weten gaat deze eetbuien tegen en is dus ideaal op ons menu.
Benodigdheden:
• 3 tl limoen sap
• 2 el olijfolie
• 2 tl komijn poeder
• 1/2 tl chili poeder
• 1/4 tl zout
• 1/4 tl zwarte peper
• 3 knoflook teentjes gepureerd
• 1 tl agave siroop
• 1 rode paprika in reepjes
• 1 medium courgette in stukjes
• 1/2 rode ui in reepjes
• 1 jalapeño peper in stukjes
• 1 klein blikje zwarte bonen
• 1/4 cup fijngesneden koriander
• 6 medium tortilla’s (kunt ook een gezonde variant kiezen)
• 2 avocado’s
• olie om te grillen
• optioneel: salsa of hete saus
Bereidingswijze
Mix het limoensap, olijfolie, de kruiden, knoflook en agave in een grote kom door elkaar. Doe dan de paprika, courgette, ui en peper erbij en zorg dat het goed gemengd wordt. Je zou om de smaken er goed in te laten trekken ook de kom een uur kunnen laten staan, buiten de koelkast. Bak de groente ongeveer 4 minuten op een middel tot hoog vuur, tot het meeste vocht verdampt is en de groente wat knapperiger is. Haal van het vuur en voeg dan de bonen en koriander toe, roer goed door.
Prak in een kleine kom de avocado’s grof en verdeel dit over de 6 tortilla’s, smeer de helft hiermee in. Wat zout en peper en optioneel de hete saus. Verdeel dan de groente over de tortilla en vouw deze dicht.
Bak vervolgens de tortilla’s in een ingevette bak of grillpan tot de buitenkant knapperig is.
Eet smakelijk.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023