Ben jij ook helemaal weg van cheesecake maar eet je deze niet zo vaak omdat je weet dat hij niet zo gezond is….. Deze is iets minder ongezond én ook nog eens superlekker. Eigenlijk zonde om te trakteren 😉
Wat heb je nodig?
Voor de bodem
- 150 gram dadels
- 150 gram witte amandelen
- 2 el gesmolten kokosolie
- Snufje zout
Voor de vulling
- 250 gram cashewnoten
- 100 ml kokosolie
- 100 ml honing*
- sap en rasp van een biologische citroen
- 1 tl
- vanillepoeder, ik gebruik altijd het poeder uit de peul
- 250 gram frambozen
Springvorm van 20cm
*Vegan? Dan kun je ook ahornsiroop gebruiken natuurlijk.
Bereidingswijze:
- Week de cashewnoten minimaal 2 uur.
- Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn. Bekleed een taartvorm vooraf met bakpapier. Zo blijft je taart niet plakken aan de vorm.
- Verspreid 2/3 van het mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan. Zet de vorm even in de vriezer.
- Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Let erop dat de kokosolie afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar. Wanneer de kokosolie te warm is kan het mengsel gaan schiften.
- De bedoeling is dat je uiteindelijk een gladde massa krijgt.
- Giet ongeveer 2/3 van dit mengsel over de bodem. Met een vochtige spatel kun je het mengsel goed verdelen.
- Doe hier vervolgens de rest van de bodem en wat frambozen op.
- Het overige deel van het mengsel meng je met een flinke handvol frambozen. Dit is de bovenste laag van je taart.
- Giet dit in je springvorm en strijk ook hier je mengsel glad met een natte spatel.
- Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de vriezer.
- Voor gebruik kun je de taart ontdooien in de koelkast. Wil je een stuk bewaren, doe dit dan in de vriezer.
TIP: De bakvorm insmeren met boter en daar tegenaan bakpapier plakken zodat de taart makkelijk uit de vorm te halen is.
ShareLatest posts by Kathelijn (see all)
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023
Ik ben dol op frambozen. Ook fijn dat ze vol met foliumzuur zitten ivm zwangerschap.