Een snelle en makkelijke maaltijd die kip, asperges en aardappelen combineert in een lichte en smakelijke citroen-knoflooksaus.
Ingrediënten:
- 500 gr kleine aardappelen, in stukken
- 500 gr asperges, schil eraf en doormidden gesneden
- 750 gr kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
Citroen Knoflooksaus: - Sap van 1 citroen
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 el ahornsiroop
- 1 1/2 tl zeezout
- 1 1/2 tl gemalen peper
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappelen in een schaal met 3 el citroen-knoflooksaus + een extra eetlepel olijfolie, meng de aardappel totdat saus goed over aardappelen verdeeld is. Verspreid dit over je ovenbakplaat (met of zonder bakpapier). Rooster 20 minuten.
Laat ondertussen de stukjes kip marineren in de resterende saus. Na 20 minuten voeg je de kip met saus en asperges toe aan de plaats. Plaats de plaat terug in de oven en bak deze 15-25 minuten of tot de kip gaar is.
- Vrouwen en testosteron? Heb je het nodig? - 23 oktober 2023
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023