Tijdens het opruimen van mijn keukenkastje waar ik mijn kookboeken en kookspiratie heb liggen kwam ik een recept tegen voor courgettebrood. Nu heb ik een courgette wel vaak in huis maar rijstolie en maismeel heb ik niet in de basis in mijn keukenkastje. Dus, creatief als ik toch wel een beetje ben, en dat ook steeds meer in de keuken heb ik er mijn eigen variant op gemaakt. En het is nog lekker ook.
Benodigdheden:
- 300 gram courgette, fijngehakt
- 150 gram speltmeel (hormoonproof? Vervang speltmeel door teff- of boekweitmeel)
- 150 gram rijstmeel
- 36 gram bakpoeder
- 400 ml water
- 75 ml walnootolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven aan op 200 graden. Meng het meel met de fijngehakte courgette in een royale kom. Voeg daar de olie en het water aan toe. Roer dit om met een pollepel.Smeer een muffin vorm in met olijfolie (zodat de papiertjes niet aankoeken). Leg er dan de muffinvormpjes in (niet noodzakelijk). Schep in ieder vormpje voorzichtig het courgettemengsel en zet het dan 20-25 minuten in de oven. Daarna even af laten koelen en met een lepel kun je makkelijk de broodjes uit hun vorm halen.
Enjoy
Lees hier wat je nog meer kunt doen met courgette.
Share- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023