Tijdens het opruimen van mijn keukenkastje waar ik mijn kookboeken en kookspiratie heb liggen kwam ik een recept tegen voor courgettebrood. Nu heb ik een courgette wel vaak in huis maar rijstolie en maismeel heb ik niet in de basis in mijn keukenkastje. Dus, creatief als ik toch wel een beetje ben, en dat ook steeds meer in de keuken heb ik er mijn eigen variant op gemaakt. En het is nog lekker ook.

Benodigdheden:

  • 300 gram courgette, fijngehakt
  • 150 gram speltmeel (hormoonproof? Vervang speltmeel door teff- of boekweitmeel)
  • 150 gram rijstmeel
  • 36 gram bakpoeder
  • 400 ml water
  • 75 ml walnootolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven aan op 200 graden. Meng het meel met de fijngehakte courgette in een royale kom. Voeg daar de olie en het water aan toe. Roer dit om met een pollepel.Smeer een muffin vorm in met olijfolie (zodat de papiertjes niet aankoeken). Leg er dan de muffinvormpjes in (niet noodzakelijk). Schep in ieder vormpje voorzichtig het courgettemengsel en zet het dan 20-25 minuten in de oven. Daarna even af laten koelen en met een lepel kun je makkelijk de broodjes uit hun vorm halen.

Enjoy

Lees hier wat je nog meer kunt doen met courgette.

Share
Kathelijn
Sociaal

Kathelijn

Eigenaar van Natuurlijk Bij Kaat at Natuurlijk Bij Kaat
Kathelijn (1979) heeft vanaf haar puberteit gestoeid met de eetstoornis BED, Binge Eating Disorder. Eetbuien tot je niet meer kan. Dit resulteerde in 20 kilo overgewicht. Door het ziekbed, en overlijden van haar moeder (2011) zag zij dat ze op deze manier nooit oud zou worden en is zij gezonder gaan leven. Met als resultaat een gezond gewicht en een fit lichaam. Door haar persoonlijke ervaring en opleidingen over voeding en leefstijl inspireert zij nu andere vrouwen naar een blijvend gezonde leefstijl.
Kathelijn
Sociaal

Latest posts by KathelijnNee, bedankt!

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?