Jaah, pasen! Een andere dan we normaal gesproken hebben. Maar een paaseitje hoort er natuurlijk bij. Zelf maak ik ze natuurlijk zonder cacao, dat lust ik niet meer. Lees hier hoe dat kan 😉

Voor ongeveer 15 balletjes heb je nodig:

  • 75 gr Amandelen (deze gooi ik als eerste ik de blender zodat het al een soort van kruimeltjes zijn voordat ik de rest erbij doe)
  • 120 gr dadels, ik gebruik altijd medjool en dat zijn er dan 6/7. Deze snijd ik ook allemaal klein
  • 2 eetlepels gemengde notenpasta, amandelboter of gewoon pindakaas
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • beetje agave siroop of honing, ik gebruik agave (vegan)
  • 1 tl macapoeder
  • 2 druppeltjes vanille extract
  • wat kaneel.
  • optioneel kokosrasp om ze doorheen te rollen

Bereidingswijze

Alles in blender/mixer en tot een dikke pasta mengen. Het voelt uiteindelijk als een soort klei aan. Nu kun je er de gewenste grootte bolletjes/eitjes van draaien. Mocht het nog te droog zijn kun je er een druppeltje olie of water aan toevoegen. Niet teveel want dan gaan ze mega erg plakken. Ik draai ze erna nog door kokos rasp heen, en vervolgens bewaar ik ze in de koelkast. Vind ik het lekkerst en dan gaan ze een week mee. Als ze dat halen….

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?