Zin in een lekkere vegetarische lunch of krijg je eters en wil je alles al voorbereiden zodat je op dat moment niet in de keuken hoeft te staan? Dan is deze frittata ideaal! En het resultaat…. heerlijk
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 1 teen uitgeperste knoflook
- ½ el venkelzaad
- 1 aubergine
- 150 gr (verse) spinazie
- 100 gr doperwten uit de diepvries
- 6 eieren
- 125 gr zachte geitenkaas
- Peper en zout
- Handje verse basilicum
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm. Bestrooi deze met wat zout zodat het vocht er uit kan. Na een minuut of 10 dep je ze droog, keer je ze om en herhaal je met de andere kant. Daarna snijd je de aubergine in reepjes of blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verhit de kokosolie in een ovenbestendige koekenpan (heb je deze niet of past hij niet in de oven, zet dan alvast een taartvorm klaar, ingevet of met bakpapier). Voeg de knoflook en het venkelzaad toe. Fruit dit zachtjes aan. Bak dan de aubergine mee (gedept en wel) ongeveer 5 minuten mee. Dan voeg je de spinazie en de doperwten toe totdat de spinazie geslonken is. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los in een kom, ook hier evt. wat peper en zout aan toevoegen naar smaak. Giet de eieren over het groenten mengsel. Als je de pan in de oven kan zetten verdeel je nu de geitenkaas erover, laat je het een minuut of 3 garen en zet je de frittata ongeveer 10 minuten in de oven. Past je pan niet in de oven, dan ‘roerbak’ je het mengsel even tot het ei iets stolt. Dan giet je hem over in een taartvorm, verdeel je dan de geitenkaas erover en zet je hem daarna een minuut of 10 in de oven tot het ei gestolt is.
De frittata kun je warm of koud serveren met wat basilicum blaadjes eroverheen gestrooid.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023