Ingrediënten
Amandelspijs:
- 200 gram witte amandelen
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 1 citroen
- 1 ei
Speculaas:
- 200 gram speltmeel
- 2 el koekkruiden
- 150 gram roomboter
- snufje zout
- 2 el amandelmelk
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- 1 eigeel geklopt (let op, deze niet bij het deeg doen)
Bereidingswijze:
Maak eerst de amandelspijs, maal in de keukenmachine de amandelen fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Gebruik alle rasp en twee eetlepels citroensap. Voeg nu alle ingrediënten voor de spijs toe aan de amandelen en draai dit mengsel tot een stevige massa.
Zet de spijs in de koeling en ga verder met het maken van de speculaas.
Doe alle ingrediënten voor het speculaasdeeg in een kom en meng dit tot één geheel. Zorg dat het goed gemengd is en zet het dan een kwartier in de koeling. Vet (het liefst een vierkante) bakvorm in.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verdeel het deeg in tweeën. En gebruik een deel om de onderkant van de bakvorm te bedekken. Zorg dat de bodem goed bedekt is.
Verspreid nu de spijs over de speculaaslaag en doe hier vervolgens weer een speculaaslaag overheen.
Bestrijk de bovenkant met een geklopt eigeel en druk nu wat amandelen in het deeg.
Zet het geheel 40 minuten in de oven.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023