Een heerlijk recept van Gonnie

Gonnie:

Een hele tijd geleden was ik in Groningen bij een lieve vriendin. Zij was bezig om diverse ingrediënten in een koekenpan te roosteren. Het rook heerlijk en het bleek een recept voor Muesli zonder toevoeging van suiker te zijn.
Mijn interesse was gewekt. Nergens is suikerloze muesli te koop dus dit recept (waar ik uiteindelijk mijn eigen draai aan heb gegeven) had mijn grote interesse.
Inmiddels maak ik dit regelmatig, we hebben thuis een speciale grote pot hiervoor zodat de muesli vers blijft en dus lekker knapperig; gelet op de snelheid waarmee de muesli bij ons wordt gegeten is de kans op bederven of taaiheid van de ingrediënten totaal niet aanwezig.
Het recept heb ik aangepast als het gaat om het roosteren van de noten: ik rooster ze in de oven. Ondertussen gaan de overige ingrediënten in de pan en rooster ik ze op groot vuur. Pas hierbij op de pijnboompitten, als ze beginnen te kleuren is het handig om het vuur even uit te draaien omdat het “garen” door blijft gaan.
Na het roosteren van de noten laat ik ze even rusten en hak ik ze fijn door er met een plat voorwerp stevig op te drukken. Door ze in de oven te roosteren zijn ze sneller en makkelijker klein te maken.
Favoriet recept inmiddels van diverse vrienden, familieleden en kennissen.

Mijn muesli recept (Gonnie Knoet)
Deze muesli heerlijk van smaak, suikervrij en een echte “hongerstiller” (lekker bij yoghurt)

Ingrediënten:

  • 250 gram 7-granen havervlokken (of grove havermout)
  • 150 gram Pijnboompitten
  • 175 gram Zonnebloempitten
  • 175 gram Pompoenpitten
  • 250 gram Gemengde ongezouten, ongebrande noten

Bereiding:

Rooster de noten in een voorverwarmde oven (175graden). Verspreid de noten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak de noten grof.
Rooster in een droge koekenpan achtereenvolgens de pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten en grove havervlokken.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar: je hebt een heerlijke zelfgemaakte muesli zonder suiker.

Deze muesli blijft, afgesloten in een goede bewaardoos, zeker 1 maand goed (maar de ervaring leert dat deze hoeveelheid de maand niet haalt…. 😊 )

Lees hier hoe groot jouw portie mag zijn.

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)

Receptenboek

  • *Dit is het welkomstkado voor de nieuwsbrief

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?