Granola met (kokos)yoghurt is vaak een heerlijk ontbijt of lunch, let op dat deze voorverpakt vaak veel suiker bevat. Terwijl het heel goed zelf te maken is.

Ingrediënten:

  • 250 gram havervlokken
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram zaden of pitten (zoals lijnzaad, pompoen of zonnebloempitten)
  • 100 gram walnoten
  • 60 gram kokosolie

Optioneel:

  • 50 gram kokos snippers
  • 2 handen rozijnen of moerbeien
  • 1 el kaneel of wat vanille poeder
  • snuf zout
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • cacao-nibs

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden,  Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen, moerbeien, cacao-nibs, kokos). Mix de ingrediënten goed door elkaar.
Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, roer het goed door.
Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat je het goed mengt.

Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
Houd tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
Laat het na de 15-20 minuten goed afkoelen en voeg eventueel de rozijnen/moerbeien en andere ingrediënten toe voordat je het in een pot doet

Laat het mengsel goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot. Lees hier hoeveel je dagelijks in je yoghurt kunt doen.

Meer ontbijt ideeën vind je op mijn website

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?