Een heerlijk gezond, vegetarisch. Nee, zelfs veganistisch ontbijt, tussendoortje of voorgerecht. Omdat ik bakken nog steeds een van de leukste dingen vind om te doen, ik word er ontspannen van en probeer graag wat nieuws uit. Daar waar ik vroeger veel appeltaarten bakte, bak ik nu hartige hapjes. Zo kwamen ook deze muffins op mijn pad. Gezond, lekker en vrij makkelijk te maken. Het originele recept heb ik aangepast naar de dingen die ik wel in huis had.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette, geraspt
  • 1 rode puntpaprika, pitjes verwijderd in stukjes van ongeveer een halve cm
  • paar basilicumblaadjes

Droge ingrediënten

  • 250 gram speltmeel (ik had een mengsel van spelt en teff)
  • 50 gram (gebroken) lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zuiveringszout (natrium- bicarbonaat)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder (minder pittig? neem dan paprikapoeder)

Natte ingrediënten

  • 280 ml amandelmelk
  • 65 ml koolzaadolie
  • 1 el appelciderazijn

Bereiding:

Bekleed een muffinvorm met 12 muffinpapiertjes. Meng de droge ingrediënten in een grote kom en meng in een andere kom de natte ingrediënten met elkaar. Roer door de natte ingrediënten de geraspte courgette, puntpaprika en de basilicum.
Meng daarna de natte en droge ingrediënten goed met elkaar zodat er geen klontjes in blijven zitten. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schep het beslag voorzichtig in de muffinvormpjes en bak deze 25-30 minuten in de oven.
Laat de muffins zeker 10 minuten afkoelen in de vorm zodat ze nog wat opstijven. Daarna verder af laten koelen op een rooster. Natuurlijk ziet het er bij het serveren mooier uit met een basilicum blaadje erop. Maar dat ben ik natuurlijk weer vergeten 😉

Eet smakelijk

 

Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?