Wow, soms maak je een heerlijk recept van een collega. Maar je mist iets of het is net niet wat je verwacht had.
Zo had ik dat met deze wortelcake. Hij is lekker maar ik vond hem te vet. Vanmorgen ben ik na mijn havermoutpannenkoekjes de keuken in gedoken en heb ik het recept aangepast. Uiteraard is het dan spannend hoe de cake de oven uitkomt en of het gewenste resultaat is bereikt. Nou ik kan je zeggen. Mijn lunch was verrukkelijk.
Met een groene salade erbij heb je een heerlijke lunch of diner.
Wat heb je nodig:
-
- 3 scharreleieren
- 1 eetlepel palmsuiker
- 150 ml koolzaadolie
- 200 gram geraspte wortel
- 50 gram amandelen
- 140 gram speltbloem
- 1 theelepel kurkuma
- 2/3 theelepel dille
- 2/3 theelepel peterselie
- 2/3 theelepel dragon
- snuf cayennepeper
- 1/2 theelepel (oer)zout
- 1/2 theelepel bakpoeder (ik gebruik altijd baobab)
- 1/2 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat (natuurvoedingswinkel of drogist))Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden, leg bakpapier in een cakeblik. Klop met de handmixer de eieren met de palmsuiker romig. Voeg al kloppend de koolzaadolie toe. Mix de geraspte wortel en kruiden erdoorheen. Daarna het speltbloem, amandelen, zout, bakpoeder en zuiveringszout. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake ongeveer 35 minuten in de oven.
Eet smakelijk.
- 3 scharreleieren
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023