De kerstdagen staan nu echt voor de deur. Voor mij tijd om jullie eens te verwennen meteen recept dat ontzettend lekker is en net iets gezonder dan wat je normaal gesproken zou eten met de kerst. Je kent vast en zeker het kerstbrood met het spijs erin. Heerlijk met een dikke laag roomboter er op. Omdat dit brood bij de meeste mensen op de ontbijt- of brunchtafel komt met de kerstdagen heb ik daar een heerlijke vervanger voor gemaakt. Natuurlijk deel ik het recept van deze kerst-muffin met jullie zodat jullie hier ook lekker van kunnen genieten.
Het is alleen lekker als ze in je mond zitten! Fijne dagen.
Voor ongeveer 8 muffins heb je nodig:
- 90 gram kokosolie
- 2 tl honing
- 8 el kookroom
- 2 tl bakpoeder
- ¼ tl stevia
- 75 gram rozijnen
- 75 gram gojibessen (of gedroogde vijgen bijvoorbeeld)
- ½ tl kaneel
- Mespunt zout
- 50 gram geraspte wortel
- 110 gram volkorenspeltmeel
- En natuurlijk muffin-vormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de kokosolie, honing en room met elkaar. In een andere kom meng je het meel, rozijnen, gojibessen, wortel, bakpoeder, stevia, kaneel en zout. Deze mengsels voeg je bij elkaar en meng je dan weer goed met elkaar. De muffinvormpjes vul je tot halverwege en deze zet je ongeveer 15 minuten in de oven.
Je kunt ze helemaal af laten koelen, maar ik vind het lekkerst als ze nog wat warm zijn.
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023
- Afvallen en kou - 2 oktober 2022