Gefeliciteerd, je hebt iets de vieren! En wat leuk dat je dan ‘Koek Bij Kaat’ gaat bakken!
Wat heb je allemaal nodig?
- 85 gram speltbloem
- 85 gram havermeel
- 50 gram havermout
- 80 gram palmsuiker
- 3 gram zout
- 5 gram bakpoeder
- 100 gram roomboter (of kokosolie)
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een stevig deeg. Rol het uit met een deegroller, liefst tussen 2 bakpapiertjes, en gebruik eventueel leuke vormpjes om je koekjes uit te steken. Blijft het deeg kruimelig, dan kun je er wat water aan toe voegen.
Leg de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak daarna de koekjes in 12 -17 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes en wat voor een oven je hebt. Houd ze dus zeker na 12 minuten even in de gaten!)
Wil je wat variatie in je ‘Koek Bij Kaat’?
Voeg dan eventueel wat rozijnen, sesamzaad, gojibessen, amandelschaafsel, noten of cacaonibs er doorheen!
Vollere smaak? Maak het deeg en laat het een nacht in de koelkast staan voor je begint met het maken van de koekjes!
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023
Klopt het dat er 2 x 100 gram boter in het recept staat?
Hi Gonny, ja, dat klopt. En was een foutje. 1x 100 gram roomboter (of kokosolie) is voldoende.
liefs Kathelijn