Dan is het alweer bijna pasen. De paaseitjes liggen al weken in de winkel. Omdat ik de spreekwoordelijke kat niet op het spek wil binden haal ik ze niet in huis. Wat ik vanmorgen wel in huis heb gehaald zijn de ingrediënten om krentenbroodmuffins te maken. Deze zijn een stuk gezonder dan het paasbrood welke je in de supermarkt of bij de bakker koopt deze dagen.
Je hebt nu nog een paar dagen de tijd om de spullen in huis te halen zodat je zondagochtend lekker verse muffins kunt bakken. Ze hoeven maar een kwartiertje in de oven. Als je met de muffins begint, zijn ze klaar voordat je het hele ontbijt op tafel hebt staan.
Ingrediënten (6 stuks):
- 45 gram kokosolie
- 1 tl honing
- 4 el sojaroom
- 25 gram geraspte wortel
- 55 gram speltmeel
- 75 gram rozijnen
- 1 tl baobab (of ander bakpoeder)
- ½ tl kaneel
- Mespunt zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de olie in een pannetje
- Meng de honing en sojaroom met de olie
- Meng het meel, wortel, rozijnen, baobab, kaneel en zout in een aparte kom
- Voeg het meelmengsel bij het botermengsel tot het goed gemengd is.
- Vul de papieren muffin vormpjes tot halverwege
- Zet ze 15 minuten in de oven.
- Even laten afkoelen en heerlijk, gezond smullen deze paasdagen
- Vrouwen en testosteron? Heb je het nodig? - 23 oktober 2023
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023