Linzen bevatten veel vezels, proteïne en mineralen en zijn dus heerlijk voedzaam, verwerkt in een heerlijk soep past dat perfect bij de wat koudere periode die is aangebroken. Hij is ook heerlijk om de dag erna als lunch te eten met een speltbroodje erbij.
Ingrediënten:
- 1 grote ui, in fijne stukjes
- 1 middelgrote wortel, geschild en in stukken gesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram groene linzen
- 400 gram blokjes gesneden tomaten (blik)
- 2 tl verse tijm
- 1 tl italiaanse kruiden
- Zout
- Zwarte peper
- 1 liter groente of kippenbouillon
- 150 gram baby spinazie
- Vers geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren
Hoe maak je het: Voeg alle ingrediënten, behalve de spinazie en kaas, bij elkaar in een grote pan. Doe de deksel op de pan en kook ongeveer 18 minuten of tot de linzen zacht genoeg zijn.
Verwijder het deksel en roer de spinazie er door. Serveer met Parmezaanse kaas.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023