OH ik ben helemaal weg van zoete aardappel. Deze zit bomvol vezels, boordevol vitamine A. Het is een krachtige weerstandsbooster, ook nog eens rijk aan kalium. Dit mexicaanse gerecht is zo lekker in de herfst.
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 kop gehakte rode ui
- 1/4 kop gehakte paprika
- 1/2 kop maïs (deze neem ik lekker uit blik)
- 1/2 kop gekookte quinoa
- 1 kop zwarte bonen uit blik, uitgelekt en gespoeld
- 1 el chilipoeder
- 1 tl komijn
- 1/2 tl gerookte paprika
- Zeezout naar smaak
Om te Garneren: - 1 gepureerde avocado
- Tahin
- Hete saus (naar keus)
- Gehakte koriander
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelen op een bakplaat en prik met een vork. Plaats in de oven en bak gedurende 40 minuten (je zou dit de avond vooraf al kunnen doen).
Kook de quinoa, je hebt een halve kop gekookt nodig, maar je zou eventueel meer kunnen koken en dan bewaren in de koelkast voor een andere dag.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en peper toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg maïs, quinoa, zwarte bonen en kruiden toe en kook nog 2-3 minuten.
Wanneer de zoete aardappelen zacht zijn, haal je ze uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snijd door de helft en leg elke helft op een bord, je kunt de aardappel licht uithollen.
Top met quinoa-mengsel, avocado en een schepje tahin en hete saus. Serveer met de koriander.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023