Dit brood is zo simpel en lekker, dat je nooit meer brood bij de bakker gaat halen. Je hebt ongeveer 600 gram zaden en noten nodig, kies 6 soorten die je lekker vind en varieer naar hartenlust. Je kunt bij de ingrediënten denken aan pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad.

  • 600 gram pecan-, cashew-, hazel-, walnoten en amandelen
  • 1 tl fijn zeezout
  • 3 el gesmolten kokosolie of olijfolie
  • 5 eieren

Je zou, als je daarvan houdt nog een handje goiji bessen, krenten of pure chocolade kunnen toevoegen.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle noten, pitten en zaden in een kom, voeg de olie en wat zout toe. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed. Schenk het beslag in een ingevet cakeblik en zet 60-70 minuten in de oven. Je zou het ook in kleinere vormpjes kunnen doen, pas je baktijd wel aan, aan de grote van de vormpjes.
Laat helemaal afkoelen voor je het brood aansnijdt. Wikkel het brood in een schone theedoek en bewaar tot een week in de koelkast of snijd het brood in plakjes en vries het in.

Let op, dit brood is erg vet (wel supergezonde vetten) houd hier de rest van de dag rekening mee 😉

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?