Deze havermout-banaan koekjes, zijn niet alleen ideaal en voedzaam als ontbijt, maar ook makkelijk mee te nemen voor onderweg, om iets te snacken of als je haast hebt en geen tijd hebt te ontbijten. Ze zijn prima te bewaren in een afgesloten pot of in de vriezer.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 125 gram havermout
  • 50 gram amandel- of havermout meel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml havermout melk, ongezoet
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el chia zaad
  • Kopje walnoten
  • 3 el water
  • Je zou een schep eiwitpoeder kunnen toevoegen om extra proteïne toe te voegen aan je ontbijt of snack.

Bereidingswijze

Meng de lijnzaad met het water en laat voor 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de melk en banaan toe en mix tot een glad geheel met de staafmixer of keukenmachine. Meng de andere ingrediënten ruime kom en voeg hier het bananenmengsel aan toe. Schep goed door elkaar. Schep met een lepel ongeveer 12 bolletjes van dezelfde grote op de met papier beklede bakplaat en druk ze een beetje platter. Zet 15 minuten in de oven.

lekker genieten

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?