Ken je ube (spreek uit als oo-bae) al? Het is een paarse zoete aardappel. Het heeft namelijk de vorm van een zoete aardappel, maar dan met een intens paarse kleur, de smaak is licht zoet en een beetje hartig en je kunt ze vinden bij de Aziatische toko.

Wat heb je nodig:

  • Ube, in de schil
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden, was de ube, snijd met een dunschiller plakjes en week deze 30 minuten in zeer koud water. Laat ze daarna drogen.

Doe de schijfjes in een kom, giet er olijfolie over, meng goed en meng er dan ook het zout doorheen.
Leg de schijfjes ube op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid ze gelijkmatig.

Bak ongeveer 6-7 minuten, keer de chips dan om en bak nog eens 6-7 minuten. Tot ze krokant zijn en een wat bruine kleur hebben gekregen.

Snack smakelijk 🙂

Sociaal

Latest posts by Kathelijn

Share This
× Waar kan ik je mee helpen?