Wil jij ook weleens een gezonde(-re) hartige taart. Niet zo’n vette bladerdeeg bodem maar een die voedingsstoffen bevat? Dan vind je deze vast en zeker erg lekker. Let er op dat deze vrij zout is. Je hoeft in de vulling dan niet meer, of in ieder geval een stuk minder zout toe te voegen.
Wat heb je nodig?
- boter om in te vetten
- 50 gram havervlokken
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 160 gram volkoren speltmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 3/4 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 80 ml olijfolie (of 40 ml olijfolie en 40 ml sesamolie)
Rooster de havervlokken en sesamzaadjes in een koekenpan zonder olie of vet ongeveer 5 minuten. Maal ze met het speltmeel, de bakpoeder, het zout en de peper in de keukenmachine fijn. Schenk de olie in een maatbeker en voeg 80 ml water toe. Schenk dit in de keukenmachine en laat de motor draaien tot het deeg is. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap en bekleed daarmee de quichevorm. Zet de vorm in de koelkast. Ga dan jouw favoriete vulling maken en haal de bodem eruit zodra de vulling klaar is om met de bodem de oven in te gaan.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023