De zomervakantie staat voor de deur. Dit betekent meestal veel gezelligheid met het gezin of met vrienden. Soms lijkt gezelligheid samen te hangen met eten. Ik geef ik je graag handige tips die je kunnen helpen om heerlijk te kunnen genieten op vakantie zónder dat je daardoor aankomt in gewicht! Want waar je ook heen gaat, overal liggen verleidingen op de loer. Je bent weg van je routine en je wilt gewoon lekker genieten.

Tips voor onderweg

Als je met de auto op vakantie gaat wil je goed voorbereid zijn. Wat neem je allemaal mee in de auto om iedereen tevreden te houden en te eten kunnen geven? Het is erg verleidelijk om voor gemak te gaan; een zak bolletjes met kaas, ham, chocoladepasta en pindakaas, een zak snoep, lekkere koekjes en flesjes frisdrank.
Dit is niet de enige manier om goed voorbereid de auto in te gaan. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je gezond en vol energie op je vakantiebestemming aan komt.

 • Doe wortels, radijsjes, tomaatjes en komkommer, bleekselderij in een bakje. Doe er een bakje humus bij en dippen maar.
 • Kook voor iedereen een ei.
 • Pak een flesje water in per persoon, bijvullen kan onderweg!
 • Maak bananenbrood en verpak deze per portie voor onderweg.
 • Vul voor iedereen een flesje met een groene smoothie of groentesap.
 • In plaats van bolletjes met kaas maak je een lekkere quinoasalade
 • Stop om de 2-3 uur om even de benen te strekken. Goed voor de bloedsomloop. Rek en strek een beetje, ren wat rond, doe een spelletje en ga na een kwartiertje weer verder.
 • Begint de chauffeur moe te worden? Stop dan even, trek met zijn allen een aantal sprintjes op een parkeerplek waarbij je hartslag een stuk omhoog gaat. Dit zorgt ervoor dat hij/zij weer scherp is en je allemaal weer energie hebt om er tegen aan te kunnen!

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Je kunt kiezen voor de (meestal) ongezonde snacks die je in het vliegtuig kunt kopen. Je kunt ook zorgen voor een paar gezonde hapjes die je mee kunt nemen in je handbagage.

 • Maak voor ieder gezinslid twee zakjes met gezonde tussendoortjes zoals worteltjes, radijsjes, tomaatjes, komkommer, bleekselderij in een bakje. Doe er een bakje humus bij en dippen maar! Ook kun je makkelijk wat extra fruit meenemen!
 • Neem voor iedereen een leeg flesje mee en vul deze achter de douane met water. Scheelt een hoop geld voor flesjes water waar op het vliegveld de hoofdprijs voor gevraagd. Water drinken is extra belangrijk als je gaat vliegen omdat de lucht erg droog is en je hierdoor sneller uitgedroogd raakt.
 • De maaltijden die bij een verre vlucht geserveerd worden bevatten vaak veel conserveringsmiddelen omdat deze lang houdbaar moeten zijn. Neem liever je eigen salade of andere gezonde maaltijd mee die je van tevoren kunt maken.

Maak afspraken met jezelf

 • Eenmaal op de bestemming aangekomen is het belangrijk om voor jezelf een plan te hebben. Bedenk van tevoren welke voedingsmiddelen je echt niet wilt eten omdat je ze ongezond vindt, of omdat je er klachten van krijgt. Schrijf ze op en eet ze niet.
 • Maak ook een afspraak met jezelf hoe vaak je iets ‘lekkers’ wilt eten/drinken tijdens je vakantie. Heb je je lekkers al gehad voor vandaag? Dan hoef je er niet meer over na te denken en zal je minder snel in de verleiding komen om toch nog iets te nemen. Afspraak is immers afspraak!
 • Hou ritme in je eetpatroon. Vaak heb je een ander ritme als je met vakantie bent. Je slaapt langer of korter en eet daardoor op andere momenten. Het is verleidelijk om als je langer slaapt uitgebreid te ontbijten en de lunch over te slaan. Je lichaam is hier helaas niet blij mee. Het maakt het verteren van het voedsel lastiger en houd je bloedsuikerspiegel minder stabiel waardoor je op een later moment sneller trek krijgt in zoetigheid.
 • Bij een all-inclusive resort zijn er vaste tijden waarop je kunt eten. Soms komen deze tijden niet helemaal overeen met de planning die je hebt (voor bijvoorbeeld een excursie waardoor je de lunch mist). Ga dan niet bij je ontbijt maar extra eten omdat je anders later op de dag honger krijgt maar neem wat extra fruit of een gekookt ei mee in een bakje of zakje zodat je die kunt eten tijdens de excursie op de tijd dat je normaal gesproken zou lunchen.

Of bijvoorbeeld een mix van onbewerkte noten, zaden of pitten. Meng het met een paar rozijnen of dadels voor de zoete trek. Neem dit mee vanuit Nederland of haal het bij een supermarkt op je vakantiebestemming.

Drink voldoende water

Zeker als je op een warme zonnige bestemming bent. Je verliest meer vocht doordat je veel zweet. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk dat je dit constant bijvult.

 • Zorg ervoor dat je altijd een fles water bij je hebt en drink zoveel als je kan. Dagelijks 2 tot 4 liter.

Luister naar je lichaam

 • Als je op vakantie bent is de verleiding groot om voor de gezelligheid meer te eten en te drinken dan waar je eigenlijk behoefte aan hebt.
 • Blijf in contact met je lichaam. Eet wanneer je een rommelig gevoel in je maag ervaart en stop met eten als je voldaan bent, en niet als je helemaal vol zit.
 • Blijf bewust eten, goed kauwen en neem de tijd voor elke maaltijd.
 • Rust goed uit
 • Als je gaat voor een echte relax-vakantie, gun jezelf dan ook de rust waarvoor je gekomen bent. Slaap zoveel als je wil, rust uit, ontspan, geniet van je gezelschap, ontdek nieuwe culturen en beweeg op een relaxte manier.
 • Zorg dat je echt opgeladen terugkomt van je vakantie. Dit is minstens zo belangrijk als je voeding!

Extra tips

Voor de mensen die nog een stapje verder willen gaan hier nog een aantal extra tips voor op vakantie:

 • Vul je bord altijd met veel groenten en salade, vul dit aan met een stukje vlees of vis.
 • Schep altijd maar 1x op als je van een buffet eet.
 • Neem geen toetjes maar kies altijd koffie of thee na het eten.
 • Eet in de avond niets meer.
 • Vervang een maaltijd per dag door een groene smoothie. Neem je eigen blender mee of ga op zoek naar een plaatselijke juice bar.
 • Haal wat onbewerkte noten, rauwe groenten en fruit dat je als tussendoortje kunt eten.
 • Eet niet vaker dan 5x per dag.
 • Plan je beweging aan het begin van de vakantie in. Ga naar de sportschool van het hotel, wandel of zwem en zorg dat je veel in beweging blijft.

In shape op vakantie

Ook jij verdient het om binnenkort trots en zelfverzekerd in je zwemkleding over de camping en het strand te lopen. Als je al zover bent, fantastisch! Maar zo niet, gebruik dan deze laatste paar dagen/weken om nog even snel in shape te komen. Overtollig vet eraf en strakker in je vel. Een paar kilo’s minder maken al verschil! Ik help je graag om vóór je vakantie richting je doel te gaan en je extra tips te geven die jou helpen om ook in shape en lekker in je vel terúg te komen van vakantie.

Maak voor deze week nog een afspraak bij Natuurlijk! Bij Kaat zodat je strakker en slanker op vakantie kunt.

Coaching Bij Kaat

Het wordt tijd om voor eens en altijd afscheid te nemen van de oude jij én uit te groeien tot een GEZONDE, FITTE, KRACHTIGE VROUW. Dat is de investering in jezelf meer dan waard. Dat merk je al tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan ons traject!

In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:54+02:00
In tegenstelling tot mijn eerdere trajecten heb ik vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in dat ik mijn gezonde leefstijl voort kan zetten. Het vertrouwen dat het in orde komt met mijn gewicht. Het vertrouwen dat ik ook na een terugval mijn gezonde eetpatroon weer kan oppakken. Dit is voor mij nieuw…..Voorheen als het mis ging, kwam het ook niet meer goed totdat ik opnieuw strak aan het afvallen ging (hier gingen jaren overheen). Jaren waarin ik het mezelf kwalijk nam dat ik zo ongezond en veel at.
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren!
Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:48+02:00
Superbedankt voor je hulp, enthousiasme, gedrevenheid, tips & trucs; altijd met een glimlach waardoor je als klant vanzelf wil presteren! Met kleine aanpassing in eten, in combinatie met meer bewegen, is het mij gelukt mijn doel te behalen. Geen opvliegers meer.
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:17+02:00
Nu? Nu ben ik tevreden met wie ik ben, accepteer ik dat ik soms verkeerde keuzes maak en dit geeft me de ruimte om weer de goede keuzes te maken.
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf,
het anders en op een gezonde manier denken over voeding.
Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:57+02:00
Mijn manier van denken om te zetten in een gezonde leefstijl, een positievere kijk op mezelf, het anders en op een gezonde manier denken over voeding. Dit alles heeft tot resultaat gehad, dat ik 40 kilo ben afgevallen!
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:39+02:00
Ik leerde hoe het brein omgaan met gewoontes, hoe ik omga met voeding. Ik kreeg inzicht in denkpatronen die samen vielen met (eet)gedrag. Ik leerde om bewuste keuzes te maken. Met begeleiding van Kathelijn bereikte ik snel mijn gewenste gewicht
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad.
Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:25+02:00
Het verbaast me nu nog steeds dat het zo goed gegaan is, terwijl ik er eigenlijk helemaal geen moeite mee heb gehad. Het is gewoon echt een andere manier van denken en omgaan met eten, waarmee ik van mijn PMS klachten ben afkomen.
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen.
Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug.
Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:06+02:00
Ik ben ook een heel ander mens geworden, veel meer energie, positiviteit en vrouwelijkheid heb ik er voor terug gekregen. Ik sta niet meer in een hoekje of achteraan. Maar het belangrijkste is dat het super gaat met mijn rug. Ik raad iedereen aan met gewichtsproblemen ga de strijd aan met jezelf en Kaat steunt je “van dik naar dun”.
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:19:49+02:00
Wat ik geleerd heb van Kathelijn is dat de weegschaal niet belangrijk is maar dat goede keuzes maken van je voeding het allerbeste is. Daardoor voel ik me veel fitter, zelfverzekerder en gezonder.
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:35:20+02:00
Kathelijn coacht je op een positieve en enthousiaste manier , ook als het resultaat even wat minder is. Ze geeft goede tips over voeding en beweging. In de periode dat ik bij Kathelijn kwam ben ik 9 kg afgevallen. Ik weet nu welke goede keuzes ik moet maken, heb hierdoor weer vertrouwen in mezelf om dit te blijven doen.
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen,
omdat ik altijd strenge diëten ben gewend.
Het kan dus toch 🙂
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:37:42+02:00
Ik geloofde het eerst niet dat dit mogelijk was om met gewoon eten in balans te komen, omdat ik altijd strenge diëten ben gewend. Het kan dus toch 🙂
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
Natuurlijk! Bij Kaat
5
2018-07-10T10:36:32+02:00
Ik ben nog niet op mijn streefgewicht maar met behulp van Kathelijn ga ik dit zeker realiseren en het belangrijkste is het stabiliseren. Mocht je nog twijfelen dan hoop ik dat je dit programma gaat volgen. Ik voel me nu al fit en kan nu zeggen dat ik met trots naar mezelf kan kijken.
5
11
Natuurlijk! Bij Kaat
Sociaal
Latest posts by Kathelijn (see all)
Share This
× Waar kan ik je mee helpen?