Eet jij dan vegetarisch? Vaak. Ik vind mezelf een flexitarier, kan enorm genieten van een stukje vlees of vis maar ik eet het niet bij iedere maaltijd. Vaak heb ik mijn eten gemaakt, zit ik te eten en denk ik; Hey, het is een vegetarische maaltijd. Lekker! Hier weer zo’n verrassend lekker vegetarisch gerecht!
Het voordeel van ovengerechten vind ik altijd dat je ze lekker een paar dagen van te voren al klaar kunt maken! Scheelt je tijd op je drukke werkdag.
Benodigdheden voor deze zoete-aardappel-lasagna:
-
- 2 zoete aardappels (500 gram, zo dun mogelijk gesneden)
- 1 aubergine (zo dun mogelijk gesneden)
- 800 gram tomatenblokjes uit blik of pak
- 150 ml kokosmelk
- 2 bekers spinazie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes gepureerde teentjes knoflook
- balsamico azijn, klein scheutje
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 1 el gedroogde oregano
- basilicum en kleine tomaatjes voor de garnering.
Bereidingswijze:
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Fruit de ui en knoflook even aan. Roer de kokosmelk, tomatenblokjes, balsamico en oregano erdoor en laat even pruttelen.
Schep de spinazie erdoorheen, mocht je het te weinig spinazie vinden, dan kun je altijd wat toevoegen. Doe er naar smaak wat zout en peper door.
Schep wat saus onderin de schaal en leg dan plakjes aardappel erop, doe weer wat saus en dan een laag aubergine en ga zo door tot alles op is.
Strooi de kaas erop en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Garneer met wat blaadjes basilicum en wat tomaatjes.
Eet smakelijk.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023
Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.
Laat je ons dan ook weten hoe je hem vond?