Laatst werd ik door een klant verrast met een heerlijk ontbijtje voor de volgende dag. Zij had die ochtend in de keuken gestaan om dit heerlijke recept te maken. Leuk in een weckpotje gedaan en zo mij een heerlijk cadeau gegeven. En ze was ook nog eens zo lief om het recept met mij, en jullie te delen. Michelle, dank je wel.
Benodigdheden voor 2 personen
- Halve mango
- sap van een halve sinaasappel
- 2 bospeentjes
- Gember
- (peper-)koekkruiden
- Kokos- of amandel yoghurt/melk
- 2-3 el chiazaad
- walnoten
Zo maak je het:
De halve mango, bospeentjes en 1 cm verse gember in stukjes snijden. Deze doe je in een pannetje met een klein laagje water en een scheutje sinaasappelsap… Optioneel: kan je ook nog stukjes sinaasappel erbij doen. Voeg een halve theelepel peperkoekkruiden toe. Dit laat je 15-20 zachtjes koken. Let op dat het kookvocht niet helemaal weg is … water bij schenken indien nodig. Na 15-20 min. af laten koelen en met staafmixer tot puree mixen. Dan 1 koffie kop kokosmelk in een weckpot met 2-3 eetlepels chiazaad … blijf ongeveer 10 minuten roeren, anders krijg je klonters…. nog even laten staan totdat geheel ‘kikkerdril’ is geworden. Dan laagje voor laagje voor laagje, oranje puree, witte kokos of amandel yoghurt, kikkerdril en dan eventueel nog oranje en topping gehakte walnoten. Bewaar hem in de koelkast tot dat je deze gaat eten.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023