Veel mensen denken bij een soep aan koude dagen en lekker thuis bij de verwarming. Het tegendeel is waar, er zijn heerlijke frisse en verrassende zomerse soepen te maken. Ook heerlijk als lunch zo’n koude soep en makkelijk voor te bereiden om mee te nemen.
Benodigdheden:
- 1 medium komkommer geschild
- 1 grote teen knoflook
- 4 medium tomaten
- 3 kopjes watermeloen
- 2 sneetjes wat ouder wit brood in blokjes
- 1/4 gele ui
- 1/4 kopje extra virgin olijfolie
- 6 eetlepels sherry azijn
Garnering
- 1 jalapeno peper
- 1 medium komkommer in blokjes
- 1 kopje watermeloen in blokjes
- Hand verse basilicum
- 1 eetlepel extra virgin olie
Bereiding:
Maak met een mes een kruis in de tomaten en laat ze in een pan met kokend water zakken voor 20 seconden, haal ze uit het water en doe ze meteen in ijskoud water. De bedoeling is dat de tomaten rauw blijven en alleen de schil verwijderd kan worden. Doe de ontvelde tomaten in de blender en meng deze als ze zijn gepureerd met de stukjes brood.
Meng de komkommer, watermeloen, ui, knoflook, sherry azijn en de olie in de blender met een klein beetje zout.
Knijp voorzichtig het overtollige vocht uit het brood en voeg het brood toe aan de andere ingrediënten en meng tot een romige structuur.
Koel de soep een half uur in de koelkast terwijl je je overige ingrediënten (behalve de olie) voor de garnering mengt. Serveer de soep in een diep bord met een grote schep garnering en druppel er wat extra olijfolie overheen.
Eet smakelijk
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023