Heb jij ook weleens enorme zin in frietjes?
Oh zo’n dag had ik vandaag. Maar ik heb dan al geen zin om naar die stinkende snackbar te gaan, daar te gaan zitten wachten en tegen de tijd dat ik thuis ben de friet vaak slap en veel te zout is. Dan maak ik ze liever zelf. Ook dat kost tijd, maar niet zo veel als op en neer naar de snackbar en daar te gaan zitten wachten. De oventijd tel ik er dan natuurlijk niet bij. Terwijl de frites in de oven staat maak ik een lekkere salade en bak ik een tartaartje met wat ui en champignons. Dan heb ik, zodra de frietjes klaar zijn, een heerlijke gezonde maaltijd.
Het recept komt van Marieke Swinkels van Let’s Cook, zij heeft in juni een kookworkshop gegeven over ‘de aardappel’ voor klanten van mij.
Ingrediënten:
- Aardappel
- Olie, bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie
- Kruiden, bijvoorbeeld cajunkruiden, paprika poeder, barbecue kruiden, rozemarijn en zeezout.
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen.
- Snijd de aardappelen in frietjes (hoe dikker je ze snijd hoe langer ze in de oven moeten, maar als ze erg dun zijn verbranden ze snel).
- Doe de gesneden frietjes in de mengschaal en voeg een beetje olie toe (1 el voor 6 personen).
- Goed mengen, zodat elk frietje olie heeft.
- Nu kun je de frietjes kruiden, naar smaak.
- Leg de frietjes op een bakpapiertje en zet ze 20 minuten in de oven, (iedere oven is anders dus kijk even na 15 minuten. Soms is dat genoeg, maar het kan ook zijn dat ze wat langer dan 20 minuten in de oven moeten) de frietjes kleuren een beetje bruin.
- Als de frietjes klaar zijn kun je ze leuk serveren in een schaal met wat krantenpapier.
- Hormonen in balans met yoga oefeningen - 2 juni 2023
- Nee zeggen tegen koek en snoep - 23 januari 2023
- Waarom ik gezonder ging leven - 2 januari 2023